Важно

Вълчев: 100% увеличение само ако синдикатите се кротнат!

Министърът начерта плановете за учеличение на заплатите

Министърът начерта плановете за учеличение на заплатите

100% увеличение на заплатите в образованието е възможно само ако синдикатите обещаят, че няма да има протести в други сфери, заяви днес в Книжовник министърът на образованието Даниел Вълчев. Той бе на посещение в хасковското село по покана на местните педагози, които обявиха, че няма да стачкуват, но искат да обсъдят ситуацията лично с министъра. 

„Добър учител сте, добре обяснявате“, заключи директорът на ОУ „Васил Левски“ в Книжовник Слави Джуров след  като Вълчев разясни виждането на правителството за увеличение на учителските заплати. Директорът обаче каза, че подкрепя исканията на синдикатите.

Въпреки изразеното от Даниел Вълчев мнение, че е по-важно да се говори за принципи, а не за числа, на една от черните дъски в школото той начерта възможностите, които бюджетът позволява. Според министъра ако сега средната заплата в образованието е 444 лева, то от 1 януари догодина с 10 % увеличение тя ще стане 488 лева. Ако към тази сума се прибавят и 5% за диференцирано заплащане средната заплата ще стане 560 лева пресметна Вълчев.

Присъстващите на срещата педагози обаче не се съгласиха със сметките. В тяхното училище средната заплата към момента е около 360 лева. Според преподавателите увеличението на заплатите им е необходимо, за да имат авторитет пред родители и деца.

В плановете на кабинета влиза възможността за още едно увеличение с 10% от 1 юли догодина.

Министърът пристигна с началника на инспектората Иван Панайотов Педагозите посрещнаха Вълчев с цветя
Среща с персонала на училището в Книжовник Среща с директорите на хасковските училища

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ангелчето
ангелчето
09.10.2007 16:00 16:00

ЗНАМ ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СА МАЛКИ И МОЯТА НЕ ПО РАЗЛИЧНА, НО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ТРЯБВА ЛИ ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ ДА СТРАДАТ ОТ ТАЗИ СТАЧКА.УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ИМА АКО НЕ ТАЗИ ГОДИНА ТО ЩЕ Е ДРУГАТА.
ОБРАШТАМ СЕ КАМ УЧИТЕЛИТЕ И ИСКАМ ДА ГИ ПИТАМ КАТО РАБОТЯТ НА 2 РАБОТНИ МЕСТА И ИМАТ ФИРМИ НЕ ИМ Е ЛОШО НАЛИ, А ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК СЕ ТРУДИ ОТ СУТРИН И ВЕЧЕР ЗА ПОЛОВИНАТА ВАША ЗАПЛАТА.
ПОМИСЛЕТЕ СИ КОЛКО ЧАСА РАБОТИТЕ В УЧИЛИЩАТА И ТОГАВА ОБСЪЖДАИТЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ.
И НЕКА ТАЗИ СТАЧКА СПРЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СТАВААТЕ СМЕШНИ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА 100%.ТОВА ОЧЕВИДНО НЯМА ДА СТАНЕ ИЛИ ИСКАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА УМИРАТ ЗА СМЕТКА НА ВАС.

АЛЕКС
АЛЕКС
09.10.2007 16:03 16:03

ДНИТЕ СИ МИНАВАТ , А УЧИЛИЩЕ НЯМА.
НЯМА ЛИ ТОВА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СПРЕ, ТАРПЕНИЕТО НИ ВЕЧЕ СЕ ИЗЧЕРПЯ НА ТОЗИ СВЯТ ИМА И ДРУГИ ПРОФЕСИИ НЕ САМО УЧИТЕЛСКАТА, КОИТО СА ПРЕСТИЙНИ, НО НИКОИ ДРУГ НЕ СЕ УПЛАКВА КАТО ТЯХ.
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ СЕРИОЗНО, КАКВО ВСАШНОСТ ВЪРШИТЕ И СЕ ОСЪЗНАИТЕ.

САША
САША
09.10.2007 16:06 16:06

И АЗ САМ ЗА ТОВА ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ КОМПРОМИС И ТРЯБВА ДА ПОЧВАТ РАБОТА.ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ИЗЛИЗА ОТ ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ.
ТРЯБВАШЕ ДОСЕГА ВЕЧЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ СЕРИОЗНИ МЕРКИ. 🙁

неучител
неучител
10.10.2007 0:00 0:00

Очевидно е, че и трите контара са на един и същ човек, който на всичкото отгоре е бил учен от онези даскали, дето не стават за нищо, защото неграмотността му е очевидна. Именно за да ги няма тези учители, трябва заплатите да са високи и да се върнат в училище добрите учители.

Back to top button