Важно

Вдигат тока от 1 юли, собствениците на електропроводи плащат по-малко

ЕлектроенергияДа се увеличи цената на електроенергията от 1 юли ще поиска EVN от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, съобщиха за Haskovo.info от електроразпределителното дружество. 

Предвижда се средно повишение на цените на електроенергията от 11,3 %. Средното увеличение за битови клиенти е 12,5 %. Според изчисления на експерти на дружеството при средно месечно потребление на едно домакинство от 220 – 250 киловата, средното увеличение на месечните сметки ще бъде с около 3 лева на месец.

Като основание за исканото повишение EVN определят ръста на инфлацията и по-големия дял на електрическата енергия, произвеждана от възобновяеми енергийни източници.

Ново в предложението на EVN е разделянето на цените по нов принцип. Досега съществуваха цени за разпределение на средно и ниско напрежение. С промените ще се въведе и цена за достъп до разпределителната мрежа.

Това реално означава, че клиентите със собствени електропроводи ще плащат по-малко, заради направените от тях инвестиции, уточни за Haskovo.info директорът на регулационния мениджмънт в дружеството Гочо Чемширов. Реалното намаление за тези клиенти ще е около 10%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button