Важно

500 специални контейнери за пепел поставят в Хасково

Контейнерите за пепел500 контейнера за пепел от печки на твърдо гориво ще бъдат поставени в Хасково до края на седмицата. Първите вече са разположени по кварталите и централните булеварди. Новите съоръжения ще се намират до „бобрите“ за твърди битови отпадъци.

Новите контейнери са закупени от община Хасково, а с поставянето и обслужването им се занимава сметосъбиращата фирма „Титан АС“. Хасково е един от първите градове в страната с такива контейнери.

Целта е да се избегне запалването на така наречените „бобри“, съобщи за Haskovo.info зам.-управителят на „Титан“ Яна Маринова. Тя уточни, че над 60% от съдовете за боклук са обгорени заради изхвърляне на незагасени въглени в тях през зимния сезон, въпреки че това е забранено.

Пепелта от новите контейнери ще се събира със специален автомобил с кран и падащ борд. Тъй като той е голям и няма да може да влиза в най-малките улички, там такива съдове няма да има. Общият брой на стандартните контейнери за смет в града е 1 300.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button