Хасково

Делян Добрев се отказа от имунитета: Не съм виновен за нищо

Хасковският народен представител от ГЕРБ Делян Добрев внесе заявление в деловодството на Народното събрание, с което изразява съгласието си да бъде снет депутатския му имунитет.

Както Haskovo.info писа, по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата.

Искането на прокуратурата се основава на доказателства, събрани от Софийската градска прокуратура за извършено от Добрев в качеството му на енергиен министър престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК в размер на 4 561 697, 27 евро.

Според прокуратурата въпреки решенията на Министерски съвет и Народното събрание за прекратяване изграждането на АЕЦ „Белене”, не е прекратен договорът между НЕК и „Парсънс” – фирмата, избрана за консултант на проекта. Плащанията към фирмата продължили и тя е получила общо 4 561 697, 27 евро. Това е било известно на министъра, който въпреки задълженията, които е имал, не е предприел действия за изпълнението на решението за прекратяване изграждането на „Белене”.

„Подадох си заявлението. Не съм виновен за нищо и това бързо ще се докаже в съда. Далаверата „Белене” беше спряна от мен. Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници”, заяви пред медиите Делян Добрев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.10.2016 16:56 16:56

да, да истинските виновници? Айди сега де!

Анонимен
Анонимен
24.10.2016 18:04 18:04

кой гушна едни милиони а?

дерзаи
дерзаи
24.10.2016 19:19 19:19

А ,кой е виновен сигурно АЗ ! Глупацииии !

теню тенев
теню тенев
25.10.2016 12:11 12:11

Абе няма начин да е чист като сълза все нещо е краднал То сега ако си на висок пост и не краднеш околните те вземат за АБДАЛ

ХАСКОВЛИЯ
ХАСКОВЛИЯ
25.10.2016 17:55 17:55

ТОВА ВСИЧКО СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ БИВШИЯ КМЕТ НА ХАСКОВО И ОЩЕ ДРУГИ КАТО НЕГО.МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ ИСТИНАТА,НО ТЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ И ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ,ЧЕ Г-Н ДОБРЕВ СИ Е ВЪРШЕЛ СЪВЕСТНО РАБОТАТА И ЗАСЛУЖАВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО Е !!! ТОЙ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО ДЕПУТАТИ КОЙТО СИ ВЪРШАТ КАЧЕСТВЕНО РАБОТАТА.ПЪЛНА ПОДКРЕПА !!!

Back to top button