Любопитно

Пчели-роботи за малките читатели на хасковската библиотека

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково получи 6 програмируеми играчки Пчела-робот (Bee- Bot-1) и 10 игрални табла за работа с тях.

Тази новост идва в изпълнение на обучителна програма по проект „Генерация код“ на Фондация „Глобални библиотеки – България“ с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ у нас.

Пчелата-робот е забавна роботизирана играчка, която може да бъде програмирана да извършва определени движения, обясняват специалистите. Управлението е изключително опростено, съобразено с ранната детска възраст. Чрез няколко бутона детето задава команда за движение в определена посока по игралното табло, а Пчелата-робот реагира на командите със светлинни и звукови сигнали. Като направлява движението на робота, детето проверява своите знания и умения и се учи в процеса на играта.

Новите роботизирани играчки Bee-Bot-1 разширяват възможностите за обучение в хасковската библиотека, за да бъдат насърчени децата да усъвършенстват дигиталните си умения.

Както Haskovo.info писа, библиотеката разполага и с роботи Финч, както и с Интерактивен под за забавнообразователни игри, които се посрещат с голям интерес от най-младите читатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button