Хванаха хасковска бензиностанция, отчитаща по-малко гориво

Хасково
Бензиностанция

Схема за избягване плащането на данъци при търговия с горива чрез манипулиране на контролни уреди разкриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” в Митница Пловдив и данъчни служители на ТД на НАП – Пловдив, съобщават от Агенция “Митници”.

При проверка на бензиностанция в района на Хасково митническите служители установяват, че в резервоарите на обекта се съдържат 4500 литра дизелово гориво. У митническите служители възникват съмнения, че е налице манипулация на онлайн връзката с НАП.

При последвала съвместна проверка на обекта от митнически служители на Митница Пловдив и служители на НАП са установени несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите. За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 000 литра, а към контролните органи са отчетени две доставки за общо 5000 литра.

За втора нивомерна система е установено, че е разкачена заедно с модем за интернет, както и има индикации за нарушена цялост на пломбата, поставена от НАП.

Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница “Пловдив”, а нивомерните системи са иззети от НАП. Работата по случая продължава.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Да видят хасковска митница колко прибира и тогава да търсят…Трима режат глави …Брадати козели и руспии

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.