Хасково

Хасковският съд освободи от ареста баща на болно дете, задържан с 5 кг. марихуана на границата

Хасковският окръжен съд уважи молбата за изменение на мярката „задържане под стража“ в по-леката „домашен арест“ спрямо 50-годишния Борис Обрешков.

Haskovo.info припомня, че на 30 август мъжът от старозагорското село Дълбоки беше задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. В резервната гума на Аудито му беше открита 5.383 кг. марихуана за 21 532 лв. Проверката стана по сигнал на службите.

Още при задържането му от съда адвокатът на Борис поиска по-леката мярка „домашен арест“, за да може той да се грижи за бременната си съпруга и болното си дете. Предполага се, че той се е опитал да пренесе марихуаната заради затрудненото си финансово положение. Мъжът не е осъждан и работи като шофьор. Тогава той през сълзи поиска от съда да се прибере при жена си и децата.

Сега съдът уважи молбата заради тежкото му семейно положение, съдействието на разследващите и наличието на постоянен адрес, допълват от окръжния съд.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button