Водещи новиниХасково

Главчев разпорежда проверка по казуса с бъдещата частна поликлиника в Хасково

Проверката идва след въпрос на народния представител Катя Панева

Служебният премиер Димитър Главчев ще разпореди проверка по случая с издаването на предварително съгласие по инвестиционно заявление на „Търговска лига – Глобален аптечен център“ за изграждането на частна поликлиника в Хасково.

Както Haskovo.info писа, на 26 юли тази година общинският съвет даде предварително съгласие за изграждането на нова поликлиника зад ДНА.

Проверката се разпорежда след въпрос на народния представител от ПП-ДБ Катя Панева към премиера, в който тя посочва, че имотите се прехвърлят на общината с решение на Министерски съвет от 5 август 2016 г. с определена цел. В договора между областния управител и кмета на общината обаче е посочено, че те трябва да се използват за трайно задоволяване на обществените потребности от местно значение, свързани с развитието на инфраструктурата, изграждане на автогара, жилища за социално слаби и за деца, напускащи специализирани институции, както и жилища за самотни стари хора, без право на извършване на икономическа дейност.

Панева припомня, че при неизпълнение на посочените условия, община Хасково е задължена да прехвърли собствеността на имота обратно на държавата. Този договор е сключен през 2018 г. и вече е изтекъл.

В своя отговор Главчев посочва, че действително с решение на МС от 2016 г. на общината са прехвърлени безвъзмездно имотите на улица „Булаир“ в Хасково и бившето летище „Узунджово“. Това е станало с точно определена цел, като изграждането на частна поликлиника не е измежду тях.

„Ще разпоредя извършването на проверка от областния управител по случая, като след запознаване с доклада му и изясняване на фактическата обстановка ще бъдат предприети съответните действия“, завършва отговорът на Димитър Главчев.

Haskovo.info припомня, че докато беше областен управител през 2022 г. Катя Панева обяви, че е задействала процедура по връщане на бившето летище „Узунджово“ от общината на държавата, защото в срок от 5 г. на него не са реализирани никакви инвестиции.

След бурни дебати дадоха предварително съгласие за нова поликлиника в Хасково – ВИДЕО

Задействаха процедура по връщане на летище „Узунджово“ на държавата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Абе
Абе
21.09.2024 13:46 13:46

Ам като е намесен един бизнесмен с арменска фамилия, що да не го дадат, то паркингите на кпп-та също са негови т.н.

Добър ден
Добър ден
21.09.2024 16:43 16:43

Само май на вносителите на доклад ата не е било ясно в какво нарушение ще нагазят…
А ако все пак се развие „инвестициионното намерение“ ще има още много „вълнуващи „моменти

Back to top button