Хасково

Счетоводители и бизнесмени скочиха срещу данъчната политика

Станислав Видев

Станислав Видев

Дузина представители на малкия и средния бизнес и счетоводители протестираха в Хасково. Демонстрацията е провокирана от новото указание на НАП за осигуровките, които скачат двойно, защото ако собствениците на фирми работят в тях, например като консултанти, ще трябва да плащат допълнително и като самоосигуряващи се.

Протестът е организиран от Националната асоциация на българския бизнес и е предвидено да продължи два часа. Повечето от събралите се пред офиса на НАП в Хасково недоволстваха мълчаливо. Малко бяха тези, които не се притесниха да обяснят на глас исканията си. 

ПротестиращитеЕдин от тях е Станислав Видев. Той е собственик на малко проектантско бюро, в което работят петима архитекти и строителни инженери. Видев е и пенсионер. По думите му според новото указание ще му се наложи да дублира осигуровките си за пенсия. „По кой закон се опитват втори път да ме накарат да си плащам тези осигуровки не мога да разбера. Това е напреки на всякакви закони в България“, бе категоричен хасковският бизнесмен.

Той допълни още, че като пенсионер е здравноосигурен до края на живота си. Като работи обаче пак си плаща здравни осигуровки. „Нашата държава продължава да бъде антиправова и аз съм първият, който ще престане да си плаща осигуровките“, каза Видев.

Решението според счетоводителката Мария Чакърова е всички да минат на свободни професии. Така хората ще се осигуряват на 420 лева и проблемът им ще бъде решен. „Ще се скрием и това, което е получавала държавата до момента няма да го получава“, обясни Чакърова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.03.2010 15:45 15:45

кат си пееш пенке ле кой ли те слуша?

rerre
rerre
15.03.2010 19:35 19:35

неу ми пречи

данъкоплатец
данъкоплатец
15.03.2010 22:19 22:19

тоя министър ДАНЪКОВ пардон Дянков докато не умори цяла България от ДАНЪЦИ няма да рахатяса

Back to top button