Преса

Преглед на печата – 30 март

Вестниците в ХасковоТелефонен терор за 30 от Сусам – челното заглавие на “Новинар юг” днес. На телефонен терор били подложени 30 жители на минералбанското село. Хасковски таксиджии са в схемата за измами, арестуват ги с 1600 лева, взети от 69-годишна шивачка. Жената дала парите след като по телефона непознат мъж се представил за следовател и й съобщил, че дъщеря й е сгазила дете. 

Снахата на Иван Драганов гласена за евродепутатка – темата на водещата публикация. Снахата на неформалния лидер на БСП Хасково Иван Драганов – Катерина Драганова, е номинирана за евродепутат от димитровградски социалисти. Ако не станела работата за Брюксел, щели да я предлагат за нашето Народно събрание.

Фирми от областта не щат кризисните 120 лева е голямото заглавие от втора страница. Нито едно заявление за държавно компенсиране не е подадено в Бюрото по труда.

Паркове и забавачки за 1 милион лева в Минерални бани
. Под заглавието “Новинар юг” съобщава, че парите са отпуснати от държавата за ремонти и облагородяване на села в малката община.

ДПС отхапва 600 декара от “Кенана”, челно информира “Хасковска Марица” днес. В дирекция “Земеделие и гори” трескаво готвят документи за прехвърляне на военни полигони. Въпрос на дни било отпадналият военен имот, който започва на метри от Старческия дом и стига до село Клокотница да премине на управление към фирмата на земеделското министерство “Земинвест”.

Земеделският министър тайно в Хасково заради съмнителни заменки – друг акцент от първа страница на вестника. Валери Цветанов привикал на спявка лидера на ДПС и шефа на областната служба. Това се случило точно когато ДАНС разкри крупни злоупотреби със заменки на земи из цялата страна, включително и в региона.

Местят Спешното в бараката на ТЕЛК, съобщава още “Хасковска Марица”. От ръководството на болницата обещават постройката до онкодиспансера да бъде ремонтирана през следващите месеци. Служители обаче се притесняват, че мястото не е особено подходящо за Спешна помощ. Пред сградата няма място за линейките.

И още от заглавията в броя днес: Министерски съвет дава 4 милиона лева на Харманли. Борят популацията на кучетата по европейски в Хасково. Прокуратурата погва занаятчиите. За пръв път всички майстори ще бъдат проверени дали работят легално.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button