Преса

Вестниците на 15.05.2012: Кметове и бизнесмени крадат вода на поразия

Вестниците в Хасково на 15.05.2012Бизнесмени и кметове крадат вода на поразия“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Бизнесмени, политици, фирми, кметства и заможни хора от Хасково и областта са хванати в кражба на питейна вода. От началото на април контролният блок на ВиК Хасково е започнал акция срещу незаконно присъединяване към мрежата. От направените междинни проверки са изготвени списъци с имената на нарушителите. Сред тях е фирма „Европът 2005“, която виси на ВиК със задължения от 31 993 лв. Оказало се, че асфалтовата база на строителната фирма ползвала питейна вода от незаконна връзка с тръба 2 цола. Сред незаконно присъединилите се има и няколко кметства. Едното е с. Стамболийски, което дължи на ВиК 38 770 лв. В кметството липсвал водомер, присъединили се към някаква чешмичка, откъдето се захранвала сградата. Другото кметство, попаднало в позорния списък е това в с. Книжовник, което дължи за вода 3754 лв. заради незаконна ВиК връзка.

„Паяците пускат коли срещу 17 лева“ – дописка за предстояща промяна. От 12 на 17 лв. да стане таксата при репатриране на неправилно паркирал автомобил, преди да е откаран на наказателния паркинг. Таксата ще се заплаща от водача-нарушител както и досега, ако процесът по вдигането на МПС-то е започнал, но все още не е откаран до паркинга на „Тролейбусен транспорт“. Увеличението на таксата трябва да стане с изменения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково.

„Още камери дебнат митничари“, пише вестникът. Допълнителни камери ще бъдат поставени на всички невралгични места в митница Свиленград. Това заяви началникът на звеното Тодор Караиванов на двудневно национално съвещание на агенция „Митници“. Макар на срещата традиционно да се обсъжда събираемостта на митнически сборове, последното съвещание е трябвало да отговори на много въпроси, сред които корупцията сред митничарите. Началникът на митниците Ваньо Танов говорил повече от час за корупцията сред митничарите и какви мерки трябва да бъдат взети. За първите 3 месеца на годината са задържани едва 2,5 тира контрабандни цигари, вероятно заради високата корупция, считат експерти. За първи път в историята, МВР арестува цялата митническа смяна на Капитан Андреево на 3 май.

„Проверяват автобусите за екскурзии по баловете“ – проверки за техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзии с абитуриенти започва полицията. Те са само част от мерките, които предприема Областната дирекция на МВР за обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на баловете. И тази година районните управления ще осигуряват охрана за сигурност и безопасност на движението около училищата, маршрутите на придвижване и около питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества.

„10 листа стопират делото за Черния Великден“ – дописка на „Новинар Юг“. Бумащина остави временно без движение жалбите по присъдите за шестимата сгазени младежи в Симеоновград от миналогодишния Черен Великден. Хасковският окръжен съд е дал указания на адвокатите на Данаил Георгиев и Живко Желев да напишат жалбата си 10 пъти заради частните обвинители. Ксерокопия не се приемат, защото подписите трябва да са оригинални, а не преснимани, пише в становището на Темида.

„Пак прибраха бутовете на Осман“ – тема с продължение. Инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) отново глобиха нелегалния търговец на месо в квартал “Република” Осман Ахмед и иззеха бутовете му. Това се случва за трети път през последните три седмици. Търговецът ще отнесе глоба между 1500 и 3000 лева, парчетата месо са изпратени за унищожаване в екарисаж.

„Местят масите с черешите от Крепост“ – сергиите да бъдат преместени до комплекс “Щъркелите” са обсъждали на събрание в неделя вечерта всичките 60 собственици на 300-декаровата градина. Вчера те изразиха недоволството си. Според тях мястото до комплекса е много малко, там не могат да застанат повече от 20 производители. Мотивът масите да бъдат преместени е, че били много близо до пътя и това създавало опасност от инциденти. Цената на червения плод започна да пада. Миналата седмица килограм хрущялка струваше 7 лв., сега е с левче по-малко. Цената на ранните сортове е без промяна от май 2011-а – 3 лв. за кило.

„23 от езиковата приети в чужбина“ – водещото заглавие на вестника. 23 зрелостници от ГПЧЕ “Асен Златаров” вече са приети в чужбина. Само едно момиче обаче ще следва в САЩ. Това е Бояна Ангелова, която ще учи генетика и молекулярна биология със стипендия в Бостън.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.05.2012 11:55 11:55

АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ
ОБЯВЯВА КОНК*РС
За 2 щ. бр. за длъжността „младши разследващ митнически инспектор” в отдел „Разследване” на дирекция „Митническо разузнаване и разследване” в Централно митническо управление, с месторабота гр. Свиленград и/или гр. Хасково
1. Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:
– образование: висше – юридическо;
– минимална образователна степен – магистър;
– придобита юридическа правоспособност;
– професионален опит: не се изисква.
2. Допълнителни изисквания за длъжността:
 да познава наказателно – правните и наказателно – процесуалните разпоредби и изисквания, свързани с провеждането на досъдебното производство;
 да познава методите и тактиката за осъществяване на действията по разследването и други действия в досъдебното производство;
 да познава организационните способи, методи и практика при провеждане на следствените действия и възможностите на криминалистическата техника;
 да познава основните положения на административното право и процес;
 компютърна грамотност: работа с офис пакет за Windows и Internet;
 да отговаря на изискванията, определени в чл.10, ал.1 и 2 от Закона за митниците;
 да познава Закона за защита на класифицираната информация.
Документи – 22.05.2012г.
За информация – Агенция Митници

Back to top button