Преса

Вестниците на 07.05.2012: Кметове и бизнесмени крадат вода, Държавата ще субсидира газ у дома

Пресата на 08.05.2012 г.„Шефът на ВиК-Хасково инж. Петко Стойчев: Кметове и бизнесмени крадат вода, ще им изнeсем имената“ – под това заглавие „Новинар юг“ публикува интервю с шефът на Водното дружество.  Нека да се знае кой кмет къде е крал, защото има и такива, кой велик бизнесмен, който се движи с голямата си скъпа лимузина. Малкият човек плаща по 20-30 лв. за вода при 300 лв. заплата, а баровците се крият.

„Държавата ще субсидира домакинства на газ“ – информира „Хасковска Марица“. Домакинствата, които искат да свържат домовете си с централно газифициране, могат да ползват държавна субсидия, която да покрива до 50% от разходите им. Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Средствата за газификацията се отпускат от Международния фонд „Козлодуй“, като бюджетът за пилотната програма е в размер на 10 млн. евро.

„Пак дадоха хасковския боклук на „Титан“
– водещата тема на „Новинар юг“.  Фирма „Титан АС“ ще продължи да чисти областния град, става ясно от заповед на кмета Георги Иванов. Наскоро се проведе търг за обществена поръчка за хасковския боклук. На конкурса се явиха фирма “Грийн партнърс-БКС“, за която се твърди, че е близка до Румен Гайтански-Вълка, и „Титан АС“, финансов благодетел на футболния ЦСКА.  Интересен факт бе, че “Титан“ се съгласиха да чакат парите си 102 дни, а “Грийн партнърс“ – 90. От общинската администрация вчера обясниха, че ще бъде предложено на „Титан“ да подпишат договор.

„Отстраниха участник в търга за парковете“ – пише още ежедневникът.  „Елит стар 666“  бе отстранен вчера от търга в общината за отдаването на паркове на концесия. Според 7-членната комисия недопустимо е цената, която се предлага, да е написана върху документите. По закон ценовата оферта трябвало да бъде в запечатан бял плик, което не беше направено от фирмата. „Елит Стар 666″ кандидатстваше за парка в квартал „Овчарски“. За парковете „Лебеда“, „Ликуша“ и „Илинден“ не се явиха участници.

„Хасково и Плевен във война за Агенцията на виното“ – дописка от първа страница на „Хасковска Марица“. Хасково и Плевен са в люта битка за това кой град да приюти изпълнителната агенция по лозата и виното. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов по повод идеята за преместването на част от държавната администрация в провинцията. Хасково излиза с железния аргумент, че регионът е традиционно крупен производител на качествено вино, Плевен пък залагат на факта, че били по-големи консуматори.

За откритата вчера мемориална плоча на акад. Боян Петканчин за 40 г. ПМГ пишат двата хасковски ежедневника. С откриването на мемориала започна празничната седмица на природоматематическата гимназия. Тържествата са по случай 40-годишнината от създаването на елитното училище. Бялото платно дръпна директорката Тодорка Милева под аплодисментите на учители и ученици. Гранитната плоча с размери 60 на 80 см е поставена на входа на ПМГ. Занапред пред нея ще се чества патронният празник на школото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.05.2012 9:07 9:07

Много пият и много пикаят по шадраванитееее…

Back to top button