Преса

Вестниците на 11.05.2012 г.: Хасково праща 13 снайперисти в Кабул, Срив.нет след гръмотевиците

Пресата на 11.05.2012 г.Хасково праща 13 снайперисти в Кабул“ – водещото заглавие на „Новинар юг“.  Бойната рота от хасковския гарнизон, която в края на юни заминава за Кабул, вчера направи учение на полигона край димитровградското село. Близо 200 рейнджъри ще участват в охраната на военни обекти в афганистанската столица от лятото.  В стрелбите кадровите военнослужещи използваха картечници, гранотомети и автомати. В Кабул ротата ще има на разположение транспортна и бронирана техника. 13 души са обучени за снайперисти. Те са снабдени с модерна оптика, могат да застрелят човек между очите от 600 м. 10% от състава на ротата са жени. Професионалните войници, които заминават на мисия в афганистанската столица, са най-скъпоплатени, защото рискът за живота им там е най-голям.

„Срив.нет след гръмотевиците“ – под това заглавие ежедневникът пише за гръмотевичната  буря, която остави без интернет стотици потребители. Телефоните на почти всички доставчици бяха загрети вчера от нервни обаждания за повреди. Без достъп до глобалната мрежа останаха големи части от центъра на Хасково, както и много от кварталите. Новинарска проверка показа, че и поне един банков офис също имаше затруднения с интернет връзката. Националната агенция по приходите, областната администрация, полицията и общината обаче бяха онлайн.

„Голям дъжд – голяма дупка“ – друга дописка от първа страница на „Новинар юг“.  Огромен кратер зейна вчера след пороя в Източната индустриална зона, точно пред входа на складовата база. Работещите там бяха затруднени с достъпа през целия ден. Според управителите на фирми в базата причината за пропадането на пътя е некачествено направен ремонт. Преди 2 години реконструкцията бе извършена по програма ИСПА от софийския “СПТ Холдинг“. От отдел “Архитектура и “Екопрогрес“ ще направят оглед на дупката, за да констатират причините за свличането, казаха от общината.

Две крими новини от първа страница на вестника. „20 г. решетки за хасковлия с инсулт, убил майка си“. Става въпрос за психичноболен хасковлия с прекаран инсулт, който  отнесе вчера 20 г. решетки за убийството на майка си. Състав на Великотърновския окръжен съд призна за виновен 59-годишния Асен Колев. Наказанието си той трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

„Новинар юг“ пише и за митничарите, които обжалваха мерките си за задържане. „Окончателно – митничарите остават в ареста“ – заглавието в „Новинар юг“.  Апелативният съд потвърди вчера мерките за неотклонение на митничарите от Капитан Андреево, определени им от окръжните магистрати в Хасково. 7 от 8-те обвиняеми по разработката “Митница“ жалиха първоинстанционното решение на Темида.  В следствените килии остават Георги Златанов, Никола Трифонов, Пламен Дренски и Стефан Костадинов. Атанас Курдов, Димитър Димитров и Милко Христов ще продължат да бъдат под домашен арест. С парична гаранция от 5000 лева е осмият, задържан при акцията на митницата – Николай Колев. Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Първите череши край Крепост – по 7 лв. килото“, информира изданието.  Първите череши от градината край димитровградското село узряха. Находчиви стопани вчера наредиха касетки с вкусния плод встрани от шосето между Димитровград и Хасково. По-дребните череши от раннозреещ сорт се продават за 5 лв. килограмът. Вече има и узрели хрущялки, които държат цена от 7 лв. В близката седмица, когато ще започне масовото зреене на градината, цената ще падне, прогнозираха търговци. По същото време на хасковския зеленчуков пазар могат да бъдат намерени череши за 4 лв./кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button