Преса

Вестниците на 07.05.2012: Нови 100 щика в кенанското поделение

Вестниците в Хасково на 06.05.2012Нови 200 военни ще има в хасковското поделение, съобщават във водещите си статии двата хасковски вестника днес.

„Още 200 щика в кенанското поделение“ – заглавието на „Новинар Юг“. Броят на военнослужещите в кенанското поделение ще бъде увеличен с още 200 души. Подкреплението се очаква в края на юли и е резултат от реформа в армията и закриването на гарнизоните в Плевен и Враца. В голямата си част новите военни в Хасково ще дойдат от Плевен и Асеновград. Сега военнослужещите в областния град са около 400 души.
„200 военни попълват гарнизона на Кенана“, пише „Хасковска Марица“. Само една рота от хасковския гарнизон участва тази година в традиционния военен ритуал на пл. „Свобода“ – Хасково, по случай 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия. Решението на щаба е съобразено с предстоящата сертификация на подразделението, което заминава на задгранична мисия в Кабул, Афганистан. За първи път контингентът ще е изцяло от военнослужещи от нашето поделение, като за Афганистан ще заминат над 200 бойци.

„Трима ранени в ромски мелета преди Гергьовден“ – отово обща тема за двата ежедневника. Предгергьовденски мелета в ромските квартали на двата града вдигнаха полицията на крак. Баталните сцени се разиграли в четвъртък вечерта след употребата на солидно количество алкохол. Стари вражди между родовете и жени са в основата на ескалиралото напрежение. Има трима ранени, единият от тях тежко, и 14 арестувани. Сбиванията започнали по едно и също време. По-кървавият от двата случая е в Симеоновград. Там 29-годишният Иван Сашев е резнат с коса в главата и е опериран по спешност от неврохирурзи в хасковската болница. Тежко раненият млад мъж минавал край къщата на свой братовчед и видял, че роднините му водят военни действия с враждуваща фамилия заради прелюбодеяние с 19-годишна, за която нападащите й роднини твърдели, че е изнасилена. Сашев се притекъл на помощ и бил покосен, пише „Новинар Юг“.
Приблизително по същото време е възникнал масов скандал на ул. „Пета“ в Димитровград. Спречкали се две съседски семейства. В основата на разпрата било бивше съжителство на момче и момиче от двете фамилии. Скандалът се разраснал, при което хора от двете фамилии хвърляли камъни и други предмети едни срещу други. При инцидента пострадали няма, пише „Хасковска Марица“.

„Самотница сложи край на живота си, скачайки от блок“ – темата за самоубийството от „Хасковска Марица“. 64-годишна-та Добринка сложи край на живота си, скачайки от блок в хасковския кв. „Орфей“. Зловещата картина потресе ранобудните обитатели на квартала, които забелязали трупа на жената около 7:30 ч. в събота.
За 4 денонощия това е второ самоубийство в областния град, след като в сряда сутринта бе открит трупът на възрастен мъж, който се обеси на парапет над подлеза до завод “Мир”, допълва „Новинар Юг“.

„Спецотряд на ИАРА охранява денонощно рибата по Тракиец“, пише „Хасковска Марица“. На доброволни начала инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Хасково полагат денонощен труд. Те дават по 72 – часови дежурства на яз. „Тракиец“ в забранения за улов на риба период. Триматаинспектори нон-стоп охраняват водоема от бракониери, като се редуват помежду си.

„Хасково пръв с нов тест за ранно откриване на тумор“ – заглавие от първа страница. Хасково ще бъде един от първите градове в страната, в който ще бъде пуснат нов тест за ранно диагностициране на предракови и ракови изменения на дебелото черво. Новият текст е неинвазивен, безболезнен, бърз и лесен, има висока чувствителност. С него ще се улавят  най-малките полипи, които при стандартния преглед не биха могли да се открият.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button