Преса

Вестниците на 09.05.2012: Центърът – без кабелна и интернет, Болни сноват заради ТЕЛК

Вестниците в Хасково на 09.05.2012„Илинден и центърът – без интернет и кабелна“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Без интернет и кабелна телевизия ще останат абонатите по „Илинден“ и в почти целия център на областния град. Това сочи списъкът със заповедите за премахване на незаконните кабели в Хасково, качен на сайта на ДНСК. Прави впечатление, че премахване на незаконни кабели няма да се извършва в кварталите „Орфей“, „Остров Куба“ и „Бадема“. „Не сме обиколили докрай всички райони на Хасково. Но в тези 3 квартала например има и много правилно поставени кабели. Надяваме се, че като започне акцията по другите места, фирмите ще си свалят кабелите доброволно и в останалите зони“, обяснили от РДНСК.

„Почват ремонт на ПМГ-Хасково по европроект след месец“, пише вестникът. Мащабен ремонт може да започне в тукашната ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ през лятото. Новината идва като подарък за 40-годишнината от основаването на гимназията, отбелязвана с празнична програма тази седмица. Предвижда се цялостна подмяна на покрива, обновяване на парната и елинсталацията, вместо старата дървена дограма ще се сложи PVC. До края на месеца се очаква Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да одобри проекта.

„Всички шефове на РУП – задължително с фуражки“ – по американски бичим от вчера всички шефове на районни управления (РУП) и полицейски участъци (ПУ) в България идват задължително на работа с униформа и фуражка. Заповедта е на вътрешния министър Цветан Цветанов. Гратисният период изтече и вече всички полицейски шефове на районни и участъци в региона чинно ходят на работа като на парад. Това е част от реформата, чийто инициатор е главният секретар на МВР Калин Георгиев. С униформите се цели превенция срещу престъпността.

„Болни сноват между МБАЛ и АГО заради ТЕЛК“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Териториалната експертно-лекарска комисия и Регионалната картотека на медицинските експерти се нанесоха в изцяло подновени помещения до АГО. Преместването върви от миналата седмица. Совалки от болницата до АГО се наложи да правят граждани, които искаха да подадат молби за освидетелстване. Отидохме първо на старото място, от там ни казаха да вървим на новото, а пък там се оказа, че специалистите още не са се преместили, жалвали се двама мъже. Обадиха ми се по телефона и им приехме документите, обяснява секретарят на РЗИ д-р Гоговски. Той уверява, че и последното оборудване е пренесено и няма да се налага пациентите да бъдат препращани.

„7 литра на кв.м. се изля за 15 минути в Хасково“, пише вестникът на първа страница. 7 литра дъжд на квадратен метър се изля за около 15-20 минути в Хасково. Изсипалият се порой не е много като количество при тази суша, коментирали метеоролозите. 4 сигнала за наводнени мазета по къщи и за складовата база в Хасково са получени след държа.

„Част от одита на Димитровград даден на прокурор“ – водещо на втора страница. Председателят на Сметната палата изпрати на главния прокурор данни от доклада за извършения одит за съответствие при финансовото управление на Община Димитровград за периода 01 януари 2010 г. – 30 септември 2011 г., когато кмет бе Стефан Димитров. На сайта на Сметната палата от документа липсва пратената в прокуратурата част. Той вероятно касае приходната страна на бюджета. При одита са проверени, анализирани и оценени организацията и управленските решения в областите: „бюджетен процес“, „възлагане и изпълнение на обществени поръчки“ и „управление и разпореждане с недвижимо общинско имущество“.

„Съдия-баскетболист решава делото за мотопистата“ – нова тройна съдебно-техническа експертиза бе назаначена по делото за глобата на общината за мотопистата. Администрацията оспорва актът от 5 000 лв., съставен от РДНСК. Контролиращият орган установил, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни. Именно заради това назначената експертиза трябва да установи дали това е така или не. Показания дадоха бивши състезатели и организатори на мотосъстезанията през 80-те години, които бяха категорични, че и тогава подходите към състезателното съоръжение ги е имало. Ветераните дори се бяха запасили със снимков материал, брошури и книжки, в които бяха вписани и техните постижения. И аз съм шампион на баскетболния отбор „Компакт“ през 96 г., но това не е предмет на настоящото дело, нито пък вие сте страна в процеса, контрира ги съдия Пламен Георгиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button