Преса

Преглед на печата – 1 април

ПресаНовинар Юг: „Измамници събират пари за бутнат приют“ челно съобщава вестникът. От сдружение „Добрият самарянин“ твърдят, че закритият дом в Узунджово съществува, имал 38 обитатели и продължават да набират дарения. Вестника публикува снимка на разрушение дом в Узунджово

„СДС-Хасково чака Кошлуков за водач“ е заглавието на другата водеща публикация. Местната синя организация ще напусне дясната коалиция, ако „другарят Чачев“ е първи в листата. Кошлуков е лидер на партия „Новото време“ и преди дни даде заявка, че иска коалиция със СДС-ДСБ, припомня вестника.

„Георги Иванов: Оставам кмет и без ниво „секретно“. Думите на градоначалника озаглавяват публикацията по повод отнетото му разрешително за достъп до класифицарана информация ниво „секретно“. ДАНС лиши кмета от достъп до класифицирана информация, той обаче борави с лични данни.

„Отвориха и магазин за конфискувани стоки“
, четем още в Новинар Юг. В търговския обект се продават предимно облекла и бельо от Китай спрени от митническите власти. Зад щанда е поставена табела, на която с големи букви се предупреждава, че магазинът не дава гаранция за качеството на стоката. Във вестника четем още Пиян полицай се сби с охраната на пощата, Козарче запалило гора без да иска, Диабетиците искат помещение от кмета.

„Полицаят Любомир Леонидов преби нощния пазач на пощата“ темата е водеща за Хасковска Марица. Униформеният се съпротивлявал на ареста, отказал тест за алкохол.

„1 млн.лв. дава социалното министерство на дома в Кенана“ информира другата водеща публикация. Парите ще са за ремонт на сградата по извънредна сесия на „Красива България“ за 2009 година, предназначена само за спешно подпомагане на социални домове.

„Закъсали бизнесмени продават цехове и ателиета“ пише вестникът. Сериозният отлив на клиенти принуди производителите на мебели и дограми да хлопнат кепенци.

„Ментят ни с картофи по пазарите“
четем в друга дописка. Търговците на зеленчуковия пазар масово заблуждават клиентите за произхода на картофите. Практиката е продавачите да смесват родните картофи с турски.

„ДАНС отряза кмета на Хасково от достъп до секретна информация“ и Хасковска Марица пише по темата. Решението не е фатално за поста ми, да покажат закона, според който не мога да изпълнявам задълженията си, заяви Георги Иванов.

Днес излиза и регионалният седмичник „Тракия XXI век“. „ОбС съгласен за референдум“ е едно от заглавията. Съветниците склониха за референдум, който ще реши ще се изгражда ли на ново място пазарът. Избраха петчленката, която ще проверява до 15 май законни ли са били действията по поставянето на маси на бул. „Ст. Стамболов“, пише още по темата.

„Разкрити са всички тежки престъпления“ заглавието е към публикация за годишният отчет на районното управление на МВР в Димитровград. Миналата година за пръв път в общината е засечен опит за източване на пари от Европейските фондове, става ясно от публикацията.

Още от заглавията във вестника – МС отпуска допълнително 1,5 млн.лв. за водопровод, „Ротари клуб“ в помощ на болницата, Компенсират за намален работен ден само две фирми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button