Преса

Преглед на печата – 3 април

ПресаВъв водещото заглавие на днешния брой на „Новинар Юг“ фигурира шефът на Областна дирекция „Земеделие“ Мустафа Емин. Заглавието е: „Емин: „1.9 млн. евро са равни на 23 000 лв.“. Родното ФБР взе на мушка заменката със земята на „Пушкаров“ край пътя Хасково – Димитровград, благословена от областния земеделски шеф, е допълнението в дописката.

„Помляха кола на полицейска щерка“, е другото чело от първа страница. Още 3 возила със строшени задни стъкла вчера в Хасково, двама видени да бягат.

„Хасково“ остана пак без треньор“, е спортното заглавие също от първа страница, придружено със снимка. Изпълнителният директор Емил Траилов и помощник-треньорът не успяха да задържат наставника Радой Минковски на Ямача, е текстът под снимката.

„Днес решават съдбата на хирургическия блок“, е по-важното от втора страница. Три са вариантите пред недостроената сграда на булевард „Съединение“. Общинският съвет в Хасково определя кои са те.

И още една информация на здравна тема: „Бумът на болни от туберкулоза в областта – заради малцинствата“. Смесеното население в региона е една от основните причини туберкулозата да бъде с по-високи  от средните за страната показатели.

„Вдигат паметник на горски стражар, убит от бракониери“
, пише още „Новинар“. Плоча край Кънчовия завой до Дъбовец ще напомня за загиналия при опазване на Източните Родопи Кънчо Колев.

„Пускат парите по ИСПА?“, това е едно от водещите заглавия от челната страница на „Хасковска Марица“. До дни от Национална агенция „Пътна инфраструктура“ очакват позитивно решение на въпроса със спрените пари по програма ИСПА.

„Хаос с рецепти в хасковските аптеки“
, е водещото от втора страница. Следят клиентите по списък при опасно лекарство на пазара.

„Масларова подписа за дома на Кенана“, четем още на страниците на „Марица“. Официалният меморандум, с който Министерството на  труда и социалната политика дава близо 1 млн. лв. за ремонта на Дома за стари хора в Кенана бе подписан вчера в столицата.

„Глобиха фирми за инертни материали“, пише още изданието. Пет фирми за добив на подземни богатства са глобени, тъй като е установено, че работят без необходимите за това документи, цитира вестникът регионалната екоинспекция.

„99 пожара за 30 дни в региона“
, дописка от трета страница. 19 от пожарите са нанесли материални щети. За изминалия месец до пожарната служба са били подадени 6 лъжливи сигнала.

„Без връзки в детските облекла“, „Орфейче“ с 4 приза от националния конкурс „Жълт банан“, „Засадиха 45 дка акация в харманлийско“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button