Преса

Преглед на печата – 10 април

Преса„Човек на Очите отвлича инвалид“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Инвалидът Руси Русев  е бил държан три дни в плен от гравитиращия около Димитър Желязков – Очите хасковски бизнесмен Антон Божиков.

„Хасковлия сред пиратските заложници в Сомалия“, е другото по-важно от първа страница. 46-годишният Васил Тачев от областния град похитен от пирати с още 15 български моряци.

„Искаме помощ от Европейската комисия за допълнителни заплати“
, пише още в броя. България ще поиска финансова помощ от Европейската комисия за компенсации на работници, които са преназначени на половин щат, цитира вестникът социалния министър Емилия Масларова, която бе на посещение в Хасково.

Челото от четвърта страница също е посветено на социалната шефка: „Масларова успа хасковлии с успехите на правителството“. Аз съм стрелян заек. Така социалната министърка отговори на въпрос дали ще води тукашната листа на БСП, е допълнението към заглавието.

„Фирмите внесоха почти 10 млн. лв. данък печалба“
, четем още на новинарските страници. Всяка осма фирма в областта е подала годишната си данъчна декларация в НАП – Хасково по интернет.

„Свиленград си прави „В и К“, информира още изданието. След няколко месеца проучвания, анализи и прогнози Общинският съвет вчера взе решение да скъса окончателно с „В и К“ – Хасково и да поеме управлението на дейностите по водоснабдяване на местното население.

„Трус в Кърджали люля и Хасково“ е една от челните дописки в новия брой на „Хасковска Марица“. Земетресение с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер, разлюляло в 9,35 часа вчера района на Кърджали, бe усетено и в Хасково, допълва вестникът.

„Публично обсъдиха проект за 1 млн. лв.“, е информацията с адрес Димитровград. Инвестиционен проект на стойност един милион лева бе подложен на обществено обсъждане в Димитровград.

„32 000 лв. глоби отнесоха магазини“, пише още „Марица“. Глоби за над 32 000 лв. е наложила регионалната здравна инспекция в Хасково на собственици на магазини и хранителни обекти от началото на годината.

На трета страница вестникът цитира шефове на съдилища, които казват: „80 процента от делата приключват в срок“. Това е било съобщено вчера в Хасково, когато започна втората среща по проекта „Консултативен форум на районните съдилища“.

„Фонд „Земеделие“ развърза кесията“, съобщава още изданието. По 100 лв. за крава и 20 лв. за овца-майка ще получат животновъдите под формата на целева субсидия.  Парите са от държавен фонд „Земеделие“ и са за подпомагане на месодайното животновъдство, е решил вчера Управителният съвет на агрофонда.

„Помияри превземат пак градинките“, „Правят завод за пюрета край Симеоновград“, „Пак серен диоксид в Димитровград“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button