Преса

Преглед на печата – 15 април

ПресаНовинар Юг: „Магазинер млати маскиран за 120 лв.“ Грабителят нахлул в търговския обект, без да забележи предупредителния надпис за охранителна камера. Съборил продавачката на земята и отмъкнал парите от касата. Собственикът на магазина обаче бил в склада, чул писъците, погледнал към монитора на охранителната камера и догонил крадеца. Започнал да го бие но престъпникът успял да се отскубне и все още се издирва от полицията.

„Хасковлия с 48 кг хероин“ информира още вестникът, който публикува и снимка на арестувания в Турция 22-годишен Светослав Славеев. Дрогата е била открита в лек автомобил „Шкода“, управляван от младежа.

„Бутат на Мустафа Емин милиони“, пише в друга водеща публикация. Областните дирекции „Земеделие“ ще одобряват проекти по две от отворените мерки на програмата за развитие на селските райони. До края на този месец земеделското министерство ще бърза да промени правилата за кандидатстване, за да може до изборите да бъдат усвоени колкото се може повече средства. Според вестника това означава, че от шефа на земеделската дирекция Мустафа Емин ще зависи дали дадени проекти ще минат или не.

„Трусът“ на Лещански помпи застраховките“ пише още Новинар Юг. За последната седмица застраховките „домашно имущество“ в Хасково са скочили двойно. Наред с жилищата хората застраховат и автомобилите си. Някои пък се канят да съдят Лещански заради паниката, която всява сред хасковлии.

Тази тема е водеща за вестник Хасковска Марица – „Хасково се готви за апокалипсис“. Земетресение няма да има казва пред вестника феноменът Стоянка Митева. Граждани се канят да съдят астролога Лещански, други се юрнаха да застраховат имоти, пише и в тази дописка.

Другата водеща тема – „Хванаха канцерогенен цимент в Кърджали“. Фирма от града продава част от издирваната партида турски цимент, съдържаща шествалентен хром, който е опасен за човешкото здраве. Под възбрана са поставени 15 300 кг цимент. Под ударите на закона обаче попадат дребните риби, вносителите с циментовози остават недостижими, пише в дописката.

„СОД спаси момиче от изнасилване“
пише още Хасковска Марица. Жертвата завлечена в градина, нападат я зарази 18 лв. в чантата. Охранител, на близък до мястото инцидента паркинг, чул виковете на момичета и сигнализирал на СОД-МВР. След като чули воя на сирените нападателите побягнали, но след преследването, при което пострадал единият от полицаите, мъжете били арестувани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рая
Рая
16.04.2009 14:04 14:04

Няма спокойствие за никого след тази новина. Затова нагласете си алармите на 3 часа сутринта на 19.04. и излезте навън да гледате какво ще стане. Аз ще направя така. ДАНО НЯМА, все пак! ДАНО БОГОРОДИЦА ОПАЗИ ГРАДА НИ!!!!!![b][/b][i][/i]

жител на града
жител на града
16.04.2009 21:27 21:27

много ме е страх ама много днес запалих свещ на богородица да пази града ни този лудия лещарски да го линчуват

Back to top button