Преса

Преглед на печата – 17 април

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: “Цяло село емигрира”. 4 625 души са се изселили от областта през 2008 година. 1 503 са избягали от Хасково, пише вестника. По темата има още няколко дописки, в които пише как половината родени в региона са извънбрачни, как всеки втори брак свършва с развод и как за 10 години Харманли и Любимец изчезнаха.

“Без съкращения на лекари през 2009-а година” информира в друга публикация Новинар Юг. За това, че няма да има съкращения на медици пред вестника говори директорът на РЦЗ-Хасково д-р Владимир Гончев. Неприемането на нова Здравна карта и предстоящите избори осуетяват възможността за промени в системата, казва още д-р Гончев.

“Бандит троши бутилка в крупие за 757 лева” четем още във вестника. 26-годишният симеоновградчанин обира игрална зала в Любимец, арестуват го в Константиново, става ясно от дописката.

Новинар Юг пише още: Нелегално автородео край границата качено във Vbox7, Проститутки бягат от горящ хотел, МВР: Пазим хора и агнета по Великден.

Хасковска Марица пише “По един развод на всеки две сватби”. Най-много бракове сключват жените от 20 до 24-годишна възраст, обяви директорът на статистиката в областта Наско Нанев.

Другата тема свързана с демографското развитие на областта е със заглавие “Областта стопена с два града за 10 години”. Отрицателният прираст продължава, 55 на сто от новородените в областта са извънбрачни, 19 столетника живеят в региона.

“Евакуират компаньонки и клиенти от горящ бардак” четем още във вестника. Щетите от пожара в свиленградския мотел възлизат на хиляди левове, пострадали няма, палежът е дело на конкуренти смятат разследващи, става ясно от дописката.

Вестникът пише още: Задържаха мъж за грам трева, Арестуват грабител, бил крупие, ГЕРБ гостува на сираци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button