Преса

Преглед на печата – 23 април

Преса„Опашка за разводи в Хасково“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Младоженците от зората на демокрацията обясняват на адвокатите си, че са уморени от прехода.

Също на първа страница е заглавието, придружено със снимка, където е цитиран кметът Георги Иванов: „Южната пролет настъпва трудно, но без развалини“. С тържествена церемония пред театър „Иван Димов“ снощи бяха открити 37-мите литературни дни „Южна пролет“.

„Тройната коалиция превзе РИК – Хасково“
, е водещото от трета страница. Димитър Велев от БСП ще е председател на комисията за евровота. 13 950 лв. прибират членовете й за 45 дни.

„Прибират пищовите на двама длъжници“, пише още „Новинар“. Без задгранични паспорти остават още 28, които висят с непогасени суми към НАП – Хасково.

„20 турски фирми търсят пазари в Хасковска област“, челно заглавие от четвърта страница. Обсъждат съвместни бизнеспланове с тукашни партньори на утрешна среща в областната администрация.

„В Баните чистиха и садиха борчета за Деня на Земята“, четем още в броя. По 10 малки борчета засадиха по повод Международния ден на Земята децата от трите базови училища в Общината, съобщава пред вестника Наталия Шишкова, специалист в отдел туризъм в местното кметство.

„Хасково с нов окръжен прокурор?“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Меракът на Иван Ванчев за втори мандат секва след вчерашния избор на апелативен обвинител, е допълнението към заглавието.

„Война за имотите на РКС“, информация също от челната страница на вестника. Шефът на Кооперативния съюз Иван Михайлов сдава поста след 17 години, БСП иска свой на мястото.

„Двама с марсилска треска“
, четем още на страниците на „Марица“. Болните са регистрирани през миналата седмица, причината е ухапване от кърлеж. Други четирима са били лекувани от лаймска борелиоза, цитира вестникът РИОКОЗ – Хасково.

„И Харманли иска отцепване от „ВиК“ – Хасково“
, информира изданието. Макар и неофициално, жителите на Града на Белоногата възроптаха срещу политиката, водена от областното водно дружество, и подобно на Свиленград призоваха общинските съветници и кметската управа да прокарат решение за отделяне от „В и К“ – Хасково.

„350 ризи от Кръстова гора за старците от Кенана“, е друга от дописките във вестника. Дарението за обитателите на Дома е от игумена на манастира „Света Троица“ в Кръстова гора архимандрит Висарион.

„Холандци помагат на деца с увреждания“, „Водолаз запали огъня на „Южна пролет“, „Правят дом за стари хора в Ивайловград“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button