Преса

Преглед на печата – 29 април

Преса„Мор по кокошките до Хасково“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Затварят пернатите в граничните райони с Кърджали. Баните застрашени от псевдочумата.

„След 40 часа без сън – в дерето“, е другото чело от първа страница. Юзкан Селван заспива зад волана, обръща се с тира си до село Крепост. Вестникът публикува и снимка на обърнатия тир.

Също на първа страница изданието цитира председателят на местното ловно-рибарско сдружение д-р Антони Гогов, който казва: „Ловците се цепят на етническа основа“. Това той твърди по повод атаките срещу него.

„Йовчева заповяда бойна готовност за пожарите“, пише още „Новинар“. Заповед за подобряване на превантивната дейност и намаляване до минимум вредните последствия от пожари през опасния пролетно-летен сезон издаде вчера областният управител Райна Йовчева.

Политическо е челното заглавие на четвърта страница. Там се цитира партия Атака: „Лидерите ни не стават, водач – от София“. Членовете на общинския сбор в Хасково искат вот на доверие на ръководството, е допълнението към заглавието.

„Хващат педофил, гледал как изнасилват бебета“
, съобщава в броя си днес „Хасковска Марица“. Криминално проявеният свиленградчанин освободен, цитира вестникът запознати.

„Спестена операция уби ученик“, също информация от челната страница на вестника. 16-годишният Петър страдал от порок на сърцето, хирургична интервенция можела да го спаси, твърдят пред изданието медици.

„До 505 евро на хектар дават за биоземеделие“
, е по-важното от втора страница. Пишат скоростно проекти за агро-екоплащания, е допълнението в дописката.

„800 на ден декларират доходи“, четем още на страниците на „Марица“. Общо 14 278 физически лица от областта са обявили миналогодишните си доходи 3 дни преди крайния срок, който изтича на 30 Април.

„С антирадари блокират полицейската техника“, „Филм показва забележителности в Ивайловградско“, „Театрален фест в Тополовград за празника“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

„Лауреатът Петко Братинов запали огъня на поезията“, пише днес димитровградският седмичник „Тракия“. За първи път след кончината на  Пеньо Пенев в негова памет бе отслужена заупокойна панихида.

„Общината тегли кредит за асфалтиране на улици“, е друго водещо заглавие в „Тракия“. Предстои банково вземане за ремонт на ОУ „Алеко Константинов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button