Преса

Преглед на печата – 1 май

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Половин кило взрив за Черния на Кенана“, водеща тема в днешния брой на вестника. 41-годишният криминално проявен Светозар Делчев открил сам бомбата под ситроена си. Това е сериозно предупреждение към Делчев, коментират полицаи пред вестника.

90 пенсионери от днес в Слънчев бряг без пари“ пише в друга публикация. С 36 000 лева се бърка държавата за почивката им, отсядат в четиризвезден хотел.

„186 месеца затвор за крадците от Химмаш“ информира още вестникът. Четиримата роми трябва да платят солидарно 27 000 лева на хасковската фирма, от която откраднаха 20 тона цветни метали.

„Осъдиха митничари за подкуп“. 3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок получи Красимир Тенчев-Фейгин, началник на смяна на граничен пункт Капитан Петко войвода. Подчиненията му Михаил Добчев мина с 12 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок . Двамата бяха арестувани през октомври 2005 година, след като пропуснали бургаски търговец с необмитена стока за 10 000 лева.

„Бомба евакуира Кенана“ темата е водеща и за вестник Хасковска Марица. Адската машина, скрита на пода на ситроен. Колата е собственост на Светозар Делчев, който преди години е гравитирал до хора на Димитър Желязков-Очите, пише вестникът.

„40 кучета изтровени, двама еколози в ареста“. Избитите животни, сред които и палета, са открити в контейнер близо до зоопарка. Около тях са се търкаляли празни флакони с препаратите „Евтаназин“ и „Т-61“. Кучетата са избивани в продължение на 10 дни, а природозащитниците, които са задържани, са австрийци, и са обвинение в това, че са изпочупили стъклата на клетките на маймуните, става ясно от дописката.

„Правят кариера до гнезда на защитени птици“, пише в друга публикация. Кариерата за добив на строителни материали ще бъде направена близо до местата, където гнездят царските орли в с. Щит. Имаме зелена светлина от Министерството на околната среда и водите, твърди кметът на Свиленград.

„Осъдиха митничари за подкуп“ и Хасковска Марица пише по този случай. Наказанията са условни. Срещу подкуп от 400 лева двамата митничари са пропуснали контрабанда на маркови стоки. Митничарите могат да обжалват присъдите си пред Апелативния съд в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button