Преса

Преглeд на печата – 11 май

Преса„6 часа позиционна война на битака“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Битката на нерви в петък – без победител. Днес заранта общината почва да бута павилиони?

„СДС – Хасково отсвирва листата с водач Надежда Михайлова“, е челото  от втора страница. Категорично няма да работим за кандидатите на Иван Костов, обявява пред вестника областният лидер на сините Янко Велев, който обжалва решението за изключване от партията и де юре още представлява сините в региона.

„Потвърдиха 16 години затвор за кенанското убийство“, е водещото от криминалната страница. Хасковлията Георги Караджов признат за виновен и на втора инстанция, че е заклал ученика Сашко Дойчев.

„30 абитуриенти с актове за висене и уене от коли“, четем още в броя. Две дузини и половина абитуриенти поеха в петък по пътя на зрелостта за нарушаване на Закона за движение по пътищата. До края на последния за миналата седмица работен ден 30 зрелостници писаха обяснения в хасковското районно управление и бяха глобени за това, че викаха и висяха от автомобилите, цитира изданието регионалния пресцентър на МВР.

„39 скриха 328 бона данъци“, е челното заглавие от четвърта страница. НАП – Хасково проверява 208 души от региона, при 81 има разминаване между стандарта на живот и декларираните доходи.

„Германски специалисти помагат безплатно на хасковския бизнес“
, е друга от информациите във вестника. Специалисти от германската организация Сениор Експертен Сервиз ще  окажат безвъзмездна експертна помощ на бизнеса от областта. Възможностите за това партньорство ще бъдат дискутирани на семинар, организиран от Хасковската търговско-промишлена палата.

„Директорка нарича слаби ученици „мърша“, на това акцентира новият брой на „Хасковска Марица“ във водещо заглавие. Към него има и две подзаглавия: „Шестокласничка пише „Вапцаруф“, първолаци не разбират български“ и „Работим с труден за обучаване контингент, твърдят от основно училище „Никола Вапцаров“ в кв. „Република“.

„Откриха 11 бомби в торбичка“, е друга дописка от челата страница на вестника. Хасковлия намери 11 ръчни гранати, завити в найлонова торбичка. 57-годишният мъж подал сигнал в РПУ-то в 13,30 часа в събота.

„Още 5 дни заявления за преки плащания“, пише „Марица“. Изключително голям е интересът от страна на земеделските производители от областта, които масово подават заявления за преки плащания на единица площ. Досега не е имало подобен наплив, цитира изданието служители на областната дирекция „Земеделие“.

„В Караманци отбелязаха 25 години от възродителния процес“, е челото от втора страница. Искендер и съмишленици опитаха да разцепят и селския празник, е допълнението към заглавието.

„Пробутват бразилска мръвка на колбасарници“, тази информация е водеща на трета страница Суровината е вкарана нелегално у нас от Косово, твърдят пред вестника хора от бранша.

„Без такси и глоби в библиотеката“, „4000 лв. за евроалея в Книвожник“, „Оряхово кани бивши учители“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button