Преса

Преглед на печата – 12 май

ПресаНовинар Юг: „Сутеньори се гърмят на бал в Харманли“, челно съобщава вестникът. След скандал 35-годишният Румен Руменов цели с изстрел в коляното братовчед си Антон Айката на 33 години. Простреляният е криминално проявен, братовчед му няма регистрации, но и двамата, според вестника, се занимават със сводничество.

„Падна първия павилион на битака“ е заглавието на другата водеща публикация. Хасковския административен съд сля 30 жалби за спрян ток на тържището в Димитровград с делата срещу рушкането на сергиите. Вестникът цитира магистрати, според които жалбата срещу кметската заповед за премахване на 13 павилиона би трябвало да спре изпълнението на заповедта.

„Българското правораздаване не е най-бавното в ЕС“
думите, изведени в заглавие, са под интервю с председателя на хасковския административен съд Теодора Точкова. По 121 дела е гледал всеки от шестимата магистрати в административния съд тук през 2008 година. Кметът на Баните жалил най-много пред Темида решения на ОбС, става ясно от публикацията.

В друга вестникът съобщава – „Пазарът на нови жилища замръзна“. Кризата сви продажбите на апартаменти през последните месеци до нулата. Още от заглавията в Новинар Юг- Тръгва вълна от аптекарски протести, Избомбиха с 50 бона цех за олио, Закопчаха мъж с 3350 фалшиви евро.

„Крадец фантом изчезна с 50 000 лв. на „Слънчева Тракия“ е водещото заглавие за Хасковска Марица. Злосторникът се изплъзнал от охранителните камери на цеха за олио в Харманли. Според вестника на видеоматериалите, иззети от полицията, не се вижда, човек опитващ да влиза незаконно в цеха. Заради това криминалистите извеждат за водеща версия инсценировка на обира.

„4 000 без лекарства“ е другото водещо заглавие. Толкова диабетици могат да останат без инсулин от следващия месец, ако аптекарите в Хасково и региона решат, че зареждането с животоподдържащия препарат не е по джоба им. Ако плащаме скъпите медикаменти вместо Касата, ще има фалити, казват още пред вестника фармацевти.

И Хасковска Марица пише за драмите на димитровградския битак – „Рушнаха павилионите на неделния пазар“ е заглавието на публикацията. Сред другите заглавия във вестника са – 2 200 на тест по български, Банки търсят пари чрез застраховки, Прецакаха БСП за шеф на митницата, Хванаха 3350 фалшиви евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button