Преса

Преглед на печата – 13 май

Весниците в ХасковоМидов срещу Ванчев за шефското място в Окръжна прокуратура. Предстоящият избор на обвинител №1 в Хасково е челна тема в „Новинар юг“ днес. Третият кандидат за поста е наказаният от ВСС заради това, че „върза кънките“ на Максим Стависки бургаски магистрат Светозар Костов. Заседанието на Висшия съдебен съвет, на което ще стане ясен новият шеф на Окръжна прокуратура Хасково, е насрочено за 17 юни.

Шройдерс от Светлина не ни ще евровота. Само петима от чуждите заселници в региона с мерак да пуснат бюлетина на 7 юни, информира водещата публикация.

Почват ГКПП Ивайловград, щял да бъде мобилен, съобщава следващата дописка. Изграждането на новия пункт ще започне идния месец. Тогава ще бъде определен изпълнител на строителните работи. Митница няма да има, тъй като границата между България и Гърция е вътрешна за Европейския съюз.

Другите акценти в броя днес: За 60-годишнината Механото със зала за фитнес маниаци. Мрежата на EVN в Хасково се скапа. Нарязаха половината от 13-те незаконни павилиони на битака.

Събаряйте павилионите, постанови Върховният съд, съобщава вестник „Хасковска Марица“. Магистратите са излезли с решение по 4 жалби, подадени от търговците на димитровградския пазар. Съдът дава зелена светлина постройките на булевард „Стефан Стамболов“ да бъдат премахнати, защото са незаконни.

Александровската гробница- в листата на ЮНЕСКО-друг акцент от първа страница на вестника. Прочутата могила ще се „върже“ с гробницата в Свещари, Голямата косматка и другите от Долината на тракийските царе. Кандидатурите ще бъдат обсъждани догодина.

Нова линейка ще бъде доставена днес на автопарка в Центъра за спешна помощ в Хасково
, информира още „Хасковска Марица“. Ключовете ще бъдат връчени на тържествена церемония в София. Така  линейките, които обслужват пациентите от Хасковска област, стават 24.

И още от заглавията в днешното издание на вестника: Забраниха брането на блатно кокиче. Абитуриент сирак спечели 500 лева. Откриха 14-я комедиен фестивал в Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button