Преса

Преглед на печата – 14 май

Вестниците в ХасковоКой сега е СДС? Снимка илюстрира темата на първа страница на „Новинар юг“ днес. Областният управител Райна Йовчева се чуди кой е легитимният представител на партията в региона, след като и Георги Шишков и Янко Велев дадоха пълномощни при преговорите за РИК-Хасково вчера.

Без пари в Александрово, е озаглавена водещата публикация. По случай Международния ден на музеите-18 май, музеят на тракийското изкуство край Александрово ще може да бъде посетен без входна такса. Днес откупени от общината находки ще бъдат показани в Александрово за първи път.

1500 от Харманли и Свиленград чакат 3 милиона лева за тютюна си, информира още вестникът. В Ивайловградско и Симеоновградско премиите вече са изплатени, фонд и банка се оправдават с Министерски съвет и Държавен вестник.

И другите акценти в броя днес: Прокурор от Видин се поти за 2 милиона дрога. Задава се яка тесла на парите за мери и пасища. Немска фондация подпомага бизнеса на хасковски фирми. ДАМС отмени плувното лято.

На матурата Биг Брадър за отличниците, реверанс за останалите – челното заглавие на „Хасковска Марица“ днес. Камери ще следят за преписвачи на матурите само в Езиковата и в Математическата гимназия в Хасково. В елитните училища са бесни, подозират масово преписване другаде.

64-годишен полетя от 3-метров покрив, съобщава водещата публикация. Подхлъзване в дъжда прати Агоп Гарбис в болница с амнезия. Мъжът слагал ламперия на покрива на местен ресторант, подхлъзнал се, полетял надолу и се ударил в плочките.

Порой над града отчита следващата дописка. 16 литра на квадратен метър дъжд се изсипа в областния град вчера към 13 часа. Прогнозата е за валежи и днес.

И още теми в „Хасковска Марица“: Токът поскъпва с 4-5 на сто от юли. Златно съкровище откупи община Хасково. 1,6 милиона лева данъци платиха занаятчии. Александровци чакат работа покрай гробницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button