Преса

Преглед на печата – 19 май

ПресаОтпушиха кредитиране на зелено– челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Засега клон само на една банка се престраши да дава пари за сгради с акт 14. Финансовата институция обаче все още е предпазлива и работи с отбрани фирми, които са заети в строителния бранш. Кредитирането на акт 14 бе замразено от банките от края на миналата година.

350 горят с лихвоточки, съобщава водещата публикация. На 21 май изтича срокът за подаване на молба за получаване на парично обезщетение. 350 имащи право обаче все още не са подали необходимите документи. След 21 този месец молби няма да се приемат и хората няма да имат повече възможност да си получат парите.

Наско замина на лечение в Москва– друг акцент от първа страница на вестника. Намиращият се от 10 години в будна кома Наско от Димитровград и майка му Бистра Михайлова отлетяха вчера за Москва. В клиника там на момчето ще бъдат присадени стволови клетки.

18 ВИП легла в ортопедията
. И чисто новата операционна в хасковското отделение е готова да почне работа, пише още вестникът. Цялостният ремонт ще струва над 1 милион лева.

Стаматов заключи жената на кмета
– под това заглавие „Хасковска Марица“ разказва, че депутатът Иван Стаматов заключил врътата към дома на кмета Георги Иванов край язовир Клокотница. Двете фамилии, живеещи в съседство, минавали по общ път. Съпругата на градоначалника Даниела Захариева, възрастната й Майка и 6-годишната си дъщеря не могла да се прибере у дома. Наложило се да минат по черен път. Захариева е подала жалба в районна прокуратура.

Първите вкусни череши вече са на пазара, информира вестникът. Цената им е 20 лева за килограм и не липсват купувачи.

Публично обсъждат петролопровода Бургас-Александруполис
, съобщава дописка на първа страница. Обсъждането ще се състои в сряда в залата на общинска администрация Свиленград. Представители на международната проектна компания ще запознаят местните жители с технологията по изграждането на тръбата и безопасността й за околната среда.

И още от заглавията в броя днес: Намаляват пустеещите земи. Тракийско погребение събра туристи в Мезек. Незаконно гориво се лее по Е80.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.05.2009 20:47 20:47

от къде може да се краде – от държавата. Къде държавата
има нафта – в кенанското поделение. Всички го знаят –
на никой не му пука 8)

Back to top button