Преса

Преглед на печата – 20 май

Преса„Бившият областен управител д-р Христо Василев губи военен имот“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Министерството на отбраната продаде магазин в Хасково и земя между областния център и Димитровград, е допълнението в дописката.

„Бандата от Люлин – и през Киряка?“, е другото чело от първа страница. Закопчаните в столицата подготвяли банков тараш по същия начин, както преди 2 години в Димитровград.

„Правят ВЕЦ на Марица“, пише още „Новинар“. Малка водно-електрическа централа ще бъде изградена в района на село Нова Надежда на река Марица. Инвестиционното намерение е заявено в Регионалната екоинспекция.

„Без демонтажи на битака, търговците си искат тока“, е дописката с адрес Димитровград. До произнасянето на Върховния административен съд по всяка една от жалбите на търговците рязане на маси няма да има, цитира изданието лидерът на протестиращите Наско Иванов след разговора му с председателя на Общинския съвет Иво Димов.

„Родните череши по-евтини от вносните“
, четем още в броя. Килограм от първите български череши на местния зеленчуков пазар струва 5 лева, което е близо 3 пъти по-евтино от вносните, е установила репортерска проверка на вестника.

„Дъмпингова война на паркингите в Хасково“
, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Концесионерите се надцакват с карти и плакатни атаки, е допълнението в дописката.

„Нов случай на менингит“, информация също от първа страница. Пациент с бактериален менингит е бил приет в хасковското инфекциозно отделение в края на миналата седмица. Там са приети още четирима болни с марсилска треска и още толкова с лаймска борелиоза.

„Въоръжен измамник иска 10 000 евро от баба“, е водещото от криминалната страница. Боен пистолет с патрон в цевта открит в колата на криминално проявения мъж.

„1149 на матура по география„, пише още „Марица“. 2479 ученици от областта се явиха на втората задължителна матура вчера. 43-ма други пропуснаха изпита, а с него и шанса да кандидатстват в университет това лято.

„Москва призна таланти от Математическата“, „Започват ремонти по пътищата“, „Земеделци местят гръцкото законодателство, пласират зърно зад граница“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

„Принц и президент откриха Музей на тракийското изкуство“
, напомня във водеща публикация днес димитровградският седмичник „Тракия“. Японският престолонаследник сподели, че златната тракийска цивилизация е много популярна в родината му.

„Храм на любознанието
„, е друго от водещите заглавия в „Тракия“. Най-старото училище в Южна България – ОУ „Васил Левски“ в село Ябълково, навършва 170 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button