Преса

Преглед на печата – 21 май

Преса12-годишна ромка роди в Димитровград, челно съобщава „Новинар юг“ днес. Всичко е преминало нормално, въпреки крехката възраст на майката. При нас често раждат момичета на по 13, 14, 15 години, но да израждаме девойка на 12 години не се беше случвало, коментира старшата акушерка на родилното отделение.

8 нови апарата за диализата – темата на водещата публикация. 265 000 лева за техниката в хасковската болница са отпуснати целево от здравното министерство. Досега отделението по хемодиализа разполагаше с 12 апарата, които обслужват около 90 болни от цялата област.

27 от езиковата с дипломи за Германия и Австрия
– друг акцент от първа страница на вестника. Документите връчи Кармен Шмидт от посолството на Германия, която е председателствала изпитната комисия за DSD езиковото обучение в страната ни.

Таки поръчал обира на Киряка?
– темата на страницата „Крими“. Подозираната за задигнатите 506 бона от чейнджбюрото в Димитровград люлинска банда се отчитала на боса Христофорос Аманатидис.

Земеделската земя поевтинява, съобщава публикация на първа страница на „Хасковска Марица“. Поземлената собственост в Хасковска област е сред най-евтините в страната с цени около 200 до 280 лева на декар.

За изложба на архитект Китов в Одрин информира следващата дописка. Експозицията с реставрации и консервации бе открита снощи. За реставрацията на българския храм „Свети свети Константин и Елена“ в Одрин в края на миналата година Васил Китов получи голямата награда на Съюза на архитектите и камарата на архитектите.

Ротари дари кувьоз на АГО Димитровград, друг акцент от първа страница на вестника.

И още от заглавията в броя: Прецакват животновъдите с пари пак. Бензиностанции пласират нередовни горива. Удължиха срока за лихвоточките. Футболни легенди черпят за имен ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button