Преса

Преглед на печата – 22 май

ПресаНовинар Юг: „Мидов поиска стола на кмета“. Вчера прокуратурата внесе в окръжния съд искане за отстраняването от длъжност на градоначалника. Това е 200 процента политическа поръча, коментира Георги Иванов.

До тази информация още една за кмета – „Днес започва делото за подкуп срещу Иванов“. Според обвинението Георги Иванов е взел 5000 лева от столичната фирма „Дусман“. По случая е обвинен и бившият шеф на фирмата – Тошко Борисов, за това, че е предложил рушвет.

„Онколог, архитект и диригент – почетни граждани на Хасково“ информира в друга публикация вестникът. Д-р Генчо Пенев, арх. Тенчо Димов и маестро Красимир Захариев са предложи за почетни гарждани на Хасково в докладна до общинския съвет на заместник-кмета Недялка Станева. Ако общинарите гласуват предложението, тримата ще заемат от 25-о до 27-о място в списъка на удостоените с отличието.

Новинар Юг пише и как детско отделение в Димитровград ще бъде оборудвано с апаратура за 6 000 лева и как административни съдии ще изнасят лекции в областна администрация Хасково.

„Искат отстраняването на Георги Иванов“, темата е водеща и за Хасковска Марица. Мотивът на държавното обвинение е, че Георги Иванов не е изпратил важни документи и по този начин пречи на разследващите да се приключи дознанието.

„Въвеждат такси за музея и гробницата“ четем в другата водещата публикация. Посетителите да плащат до 4 лв. за разглеждане на експозициите в Хасково и Александрова е предложението да ОбС.

„Хасковски лекар умира в Ню Йорк“ е заглавието на друга дописка. 44-годишният Янчо Янакиев починал от инфекция, подозират свински грип. Лекарят живеел зад океана вече 12-а година със съпругата и детето си, навремето е бил джипи в Минерални бани, пише вестникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button