Преса

Преглед на печата – 28 май

ПресаСтадион за 3 милиона в Стамболово – челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Строителството на модерното съоръжение ще започне най-късно през есента. Проектът предвижда вдигането на още една трибуна, а седящите места ще нараснат на 4 000.

Световни експерти на оглед в Александрово– темата на водещата публикация. Италианецът доктор Камуфо е готов с доклад за опазването на тракийската гробница. От вторник вечерта световни авторитети в областта на микроклимата, микробиологията и консервационната експертиза оглеждат оригиналната Александровска гробница по покана на Министерството на културата.

Монтираха улична лампа с ток от слънцето, съобщава следващата дописка. Първата в България лампа за улично осветление с нулев разход на електроенергия показаха техници от хасковски фирми.

Всеки трети учител с интернет без пари
– заглавие от втора страница на вестника. Регистрацията вече започна, екстрата влиза в сила от 15 юни.

Другите акценти в броя днес: Разкриха още един грабеж на Плъха. Пожар съсипа рено и ситроен. 30 вече загубиха от субсидията за земя.

Кмет хвърля пиратка срещу кон
, пращат го на съд, е челното заглавие на „Хасковска Марица“. Животното е по-умно от стопанина си, отговаря кметът на Книжовник Наско Колешев.

Таксиджии искат смърт за убийци
– голямото заглавие от първа страница. Да бъде върнато смъртното наказание за убийците, настояваха 20 таксиметрови шофьори от Хасково. Вчера те пристигнаха в Окръжен съд, за да присъстват на делото за смъртта на своя колега Димитър Манолов-Бимбо.

Тракийци се събират на Илиева нива, информира друга публикация. Националният тракийски младежки събор край Ивайловград ще се проведе в събота.

И още от заглавията в „Хасковска Марица“ днес: 4000 рибарски билета издадени от януари. Отчуждават имоти за пречиствателната до Стамболийски. „Ком“ пред взрив след верижен пожар на коли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
T_H_A
T_H_A
28.05.2009 13:12 13:12

„Монтираха улична лампа с ток от слънцето“ направете един материал за това с малко информация и снимков материал, моля!!!

Back to top button