Преса

Преглед на печата – 29 май

Преса„Българската просвета с център в Одрин“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Средището в местния университет ще събира нашенци и ще обучава студенти.

„Бактерии опоскват Александрово“, е другото чело от първа страница. Евроексперти готвят план за спасение на гробницата.

„С година закъснение отключиха Нимфите“, е заглавието, придружено със снимка, също от водещата страница на вестника. Областната Райна Йовчева дари каснаковци с пейзаж от Светилището, рисуван от съселянина им Димитър Филипов.

„Керанов съди кмета на Тракиец“, е по-важното от криминалната страница. Върховната касационна прокуратура разпореди проверка срещу Красимир Бойчев за незаконна сеч.

„Чакат 4 милиона лева от битака, комисия го рови още месец“, челно заглавие от четвърта страница. До 30 юни търговците на димитровградското тържище могат да платят накуп таксите си за цялата година.

„Заменят френския с испански в Езиковата“,
пише още „Новинар“. Испанската паралелка ще бъде сформирана наесен. Причина за промяната е намаляващият брой на желаещите за изучават френски.

Във водещото си заглавие „Хасковска Марица“ се спира на ужасната трагедия край Ямбол: „България в траур, автобус погуби 16 души на Спасовден, рани други 15“. Отменят събора на Илиева нива, честван и като Ден на тракийското дете, е допълнението в дописката.

„Гарваново на воден режим, 100 кубика дневно чезнат“, информация  също от първа страница. Така ще е всеки ден от 7 до 19 часа.  Причината за взетите от „В и К“ – Хасково мерки е недостигът на питейна вода за близо една четвърт от къщите в селото.

„Учители блокираха сайт на просветата“
, е челното заглавие от втора страница. Педагози не спаха заради безплатен интернет по домовете.

„Свиленград и тази година без лагер в Обзор“, четем още в броя. Статутът на земята все още не е изяснен и съдебните спорове за него са стопирали всякакви инвестиции в лагера, разкрива пред вестника заместник-кметът на Общината Ася Райкова.

„Митничарите корумпирани заради 650 лв. заплата“, е водещата информация от трета страница. Държавата е изгубила 1,65 млрд. от контрабанда на горива, цитира вестникът Радостин Генов, който е председател на организацията „Сигурност и развитие“.

„Бременни слагат телевизора пред лекаря“, „Младежка програма дава шанс на различните“ и заглавие също засягащо гробницата – „Соли и бактерии съсипват фрески в Александрово“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button