Преса

Преглед на печата – 4 юни

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Боклукът на Зарата – в Хасково“ е челното заглавие в броя днес. Стара Загора иска да изхвърля битовите си отпадъци в хасковското сметище до Гарваново. Това е официално обявено от тамошната община. Пред вестника кметът Георги Иванов заявява, че преговори с нашата община не са водени.

Донесе ли ни свински грип от САЩ Кунка?“ пита в другата си водеща публикация Новинар Юг. 53-годишната хасковлийска е приета в инфекциозното отделение със съмнения за болестта. Преди месец тя се е прибрала от Тексас, където гостувала на роднини.

Осъдиха кмет, убил куче“ информира още вестникът. 1000 лв. глоба ще трябва да плати Красимир Костов – кмет на тополовградското село Орлов дол. Той застрелял с ловната си пушка чуждо куче, защото според него овчарката била опасна.

Навалица в СИК за едни 30 лв.“ четем още в Новинар Юг. Едни и същи хора са се записвали в 3-4 партии, за да бъдат включени в състав на секционна избирателна комисия за евровота в неделя. Мераклиите сами ходели по партийните щабове, за да се натискат да участват в СИК. Като мотив изтъквали нуждата от пари.

53-годишна със съмнение за свински грип“ – случаят е водещ и за другия вестник – Хасковска Марица. Хасковлийката се върнала от САЩ преди 10 дни, хоспитализират я превантивно.

Наплив към СИК – 1 се пише в 3 партии“ темата е акцент и в този вестник. В дописката пише също, че бюджетът за вота е свит с 60 %, членове на РИК със собствен превоз обикалят общините.

В друга публикация вестникът цитира млади хора, които казват: „Искаме в армията – там криза няма„. Мераклии за кадрова служба напират за прилична заплата и куп екстри. 92 вчера се явиха на физически тест за обявените 50 вакантни места за двете поделения в на Кенана, пише вестникът.

Сред другите заглавия във Хасковска Марица са – Компютри от Бил Гейтс за 30 бибилиотеки в региона, Сузуки счупи ръка на момче, Битов скандал съсипва 5-метрова липа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button