Преса

Преглед на печата – 10 юни

ПресаНовинар Юг: „20 000 повече в списъците за 5 юли“, челно съобщава вестникът. На евроизборите в списъците не присъстваха хора с двойно гражданство- българско и турско, но на 5 юли те ще бъдат вписани по адресната си регистрация и ще имат право на вот. Най-внушителна е разликата на гласоподавателите спрямо евроизборите в община Стамболово. На 7 юни по списък там бяха 4974 гласоподаватели, а на 5 юли ще бъдат над 10 000.

„32 села без лекар“, е другата водеща тема във вестника. Най-остър недостиг на лекари има в селата в Хасковска и Тополовградска община. Джипитата със специалност емигрират в чужбина заради ниските доходи тук, обясняват ситуацията медиците.

„20 паралелки увисват“, четем още в Новинар Юг. Гимназиите се конкурират за 884 седмокласници, но свободните места са 1256.

„Почват дознание срещу поп и попадия“ информира в друга публикация вестникът. Преписката срещу Донка Тонева от бившия узунджовски приют вероятно ще прерасне в досъдебно производство. Районната прокуратура се е самозерила след публикациии във вестника, че сдружението „Добрият самарянин“ продължава да събира пари за несъществуващия вече приют в село Узунджово.

Под определението „шок“ е водещото заглавие в Хасковска Марица днес- „Хлябът след изборите – 1,50 лв.“ Според бизнесмени досегашните неправомерно ниски цени са били изкуствено занижени заради изборите, но след като те приключат насъщния ще поскъпне драстично. При смешно евтино зърно, скъпият насъщен е спекула, е контрапозицията на земеделци, публикувана в дописката.

„Дистанционно ще управляват тока на Хасково“
, четем в другата водеща публикация. EVN свива персонала до минимум в името на високи печалби.

„Братя пребиват ученик в гимназия“ пише на трета страница на Хасковска Марица. Инцидентът е станал в Минерални Бани. Побойниците и пострадалото момче са възпитаници на гимназията по икономика там. Спречкването между тях започнало няколко дни по-рано в нощно заведение в Минерални бани. Според директорката на гимназията пострадалото момче също има вина, защото употребява алкохол.

Сред другите заглавия във вестника са – МБАЛ с приз за осигурител на годината, Ямача без вода, хасковлия маха главен водопровод , Кушлев иска имотите на Митьо Дебелия.

Днес излиза и регионалният седмичник Тракия XXI век. Водещата тема – „Първото полувреме на изборния мач нареди победителите“. И в Хасковска област политическа партия ГЕРБ е водеща сила, пише вестникът.

„ПУДОС дава на Димитровград близо 2 млн.лв. по проекти“
е другото водещо заглавие. Проектите са за канализация на с. Каснаково, за реконструкция на част от вътрешната водпроводна мрежа на ляв бряг на Димитровград и за почистване на корита в с. Крум.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button