Преса

Преглед на печата – 15 юни

ПресаАвтоборсите пред фалит, е челното заглавие на „Новинар юг“ днес. С 40% за година се сринаха цените на колите втора ръка, търсене пак няма. Собствениците на автокъщи в Хасково са сериозно притеснени за своето бъдеще.

Властта резна Хасково с 25 милиона лева– темата на водещата публикация. Такава е стойността на одобрените проекти, за които парите в държавата свършили. Става въпрос за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми през последните години. Общината е получила изискуемия минимален брой точки по 4 големи проекта, но „поради изчерпване на наличния финансов ресурс“ няма да бъдат финансирани на този етап.

Американци косят в Мезек
– друг акцент от първа страница на вестника. Група от 7 студенти и работещи в сферата на културно-историческото наследство в САЩ, Великобритания, Латвия и България почисти разположената край селото средновековна крепост.

Зажънаха ечемика, добивът с 1/3 надолу
, информира дописка на втора страница. Кампанията по прибиране на пшеницата ще започне към края на месеца, реколтата е в същото състояние.

И още от заглавията в броя днес: Указ на Вълчев затяга реда в школата наесен. Хасковлийки първи на скаутски карнавал. Отмениха присъда за разстрел на македонец. Навалица за мажоритарната любов на хасковлии.

Арестуваха хора на Исуса и Таки в Свиленград, е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица“. Акцията започнала след заловени 10 килограма хероин на Капитан Андреево. Съдът в Хасково заключи двама души, полицията търси още един.

Още пет нови линейки пристигат в Хасково тази седмица, съобщава следващата дописка. С тях приключва на 100% обновяването на автопарка на центъра за спешна медицинска помощ.

Прибират джипове на гръцки бизнесмени– друг акцент от първа страница. Джиповете на двама гръцки бизнесмени, занимаващи се с износ на дървесина, са отнети от дома им в Свиленград. Принудителната мярка е заради забавени вноски по кредити от банки в България.

Правят зала за ВИП татковци в родилното
– голямото заглавие от втора страница. Ново оборудване монтират в АГО-Хасково, канят бащите да гледат раждането.

По 94 месечно със сгрешени фактури за ток– темата на трета страница. EVN предлага вариант на нова фактура, където всеки да следи за разходваната еленергия.

Другите акценти в „Хасковска Марица“ в понеделник: Евроучилище отваря в Ивайловград. Ученици даряват кръв. Доброволци дариха хладилник на дом „Майка и дете“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button