Преса

Преглед на печата – 19 юни

Преса„Милион по-малко в хазната от имоти“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Кризата свила приходите от такса придобиване, данък МПС в Хасково скача с 200 бона за 6 месеца.

„Трима с по 10 години за дрога“, е другото чело от първа страница. Баща, син, муле глобени и с по 100 бона, резервният шофьор оправдан пред видински прокурор в Хасково.

„Днес Общинският съвет решава съдбата на боклука“, пише още „Новинар“. Гарваново се наостри срещу камионите със смет, не ги ще на депото край селото, е допълнението в дописката.

„70 рейнджърки с ваксина срещу рак“, информира изданието. 70 жени, военнослужещи в двете кенански поделения, ще бъдат ваксинирани срещу рак на шийката на матката. Рейнджърките ще се възползват от започналата през юни кампания на Министерството на отбраната за превенция на смъртоносната болест, която се предава по полов път.

„Ивайловградско се топи, първолаците наполовина“, е водещото заглавие от втора страница. Само по 3 азбукарчета в Свирачи и Пчелари, 2 хасковски школа пълнят пета паралелка.

„Димитровград с нов планетариум наесен“, четем още в броя. С нов планетариум ще се сдобие градът до 20 септември, когато е крайният срок за неговото изграждане.

„Мощна гръмотевица разтресе Хасково“, е едно от водещите заглавия в новия брой на „Хасковска Марица“. Ел.инсталацията в Свиленград се „изпържи“, остави 25 хиляди половин час без ток.

„Заседават спешно за водната криза“, е друга от дописките в изданието. Задаващата се криза с питейната вода в Хасково и селата Тракиец и Текето да бъде обсъдена на извънредно заседание на Постоянната комисия по ТСУ и екология към Общинския съвет. За това настоява съветникът Емил Георгиев, който е депозирал докладна по председателя на местния парламент за насрочване на извънредно заседание на комисията.

„Дават 185 хиляди лева за бизнеса в Харманли“
, пише „Марица“. Парите са за създаване на Местна инициативна група и са отпуснати на Общината по програма „Развитие на селските райони“.

„Деца спасиха удавник“, е другото заглавие с адрес Харманли, придружено със снимка. 50 деца от харманлийската градина „Детски свят“ и техните родители се учеха как да спасяват удавник.

„400 кутии безакцизни цигари иззеха служители на Икономическа полиция“, четем още на страниците на „Марица“.Органите на реда спрели за проверка лек автомобил „Форд Ескорт“, където са били открити цигарите без бандерол от различни марки.

И накрая една символична дописка от първа страница: „Станахме на 6“. Днес вестник „Хасковска Марица“ празнува своя шести рожден ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button