Преса

Преглед на печата – 22 юни

ПресаНовинар Юг: „Минка оцеля в 6-метров бунар“, челно съобщава вестникът. Дописката е за инцидента с 8-годишното момиченце, което падна в кладенец след като бе оставено без надзор от родителите си, работещи на полето. Минаващ край мястото на инцидента 25-годишен мъж от Любимец е чул и спасил момиченцето.

„Без смет отвън в Гарваново“ е другата водеща тема. Нито една от обявените вече 12 общини няма да изхвърля битовите си отпадъци на сметището в Гарваново. Там ще депонират само Хасково, Димитровград и Минерални бани, за които се знаеше още при пускането на обекта през 1997 година. В дописката се цитира кметът Георги Иванов говорил по темата на последното заседание на ОбС.

„Половин елитна паралелка вече падна служебно“
е тема на друга публикация. 12 не се явиха на първия изпит след 7 клас. При това положение половин паралелка от заявените от училищата 46 пада автоматично. Голямата конкуренция е за прием в ПМГ и езиковите гимназии.

„Двама загинаха в размазана Тойота“
четем още в Новинар Юг. Колата с Георги и Галина изхвърчала с висока скорост в дърво между двете „Гергани“. На същата отсечка преди 13 месеца загина пловдивчанин. Жертвите по пътищата в региона от началото на годината вече са 7, става ясно от публикация.

„Троянски кон разбива наркомрежа на Таки“ съобщава вестник Хасковска Марица. Спипват изселник с хероин за 5 млн.лв. на Капитан Андреево, пускат го, за да видят адресата на пратката. При акцията са арестувани още двама души, за които се подозира, че са част от мрежата на Христофорос Аманатидис – Таки.

„Дете падна в 6-метров кладенец“
и Хасковска Марица пише за този инцидент. 8-годишната Минка се заклещила в тръбата на пусната в герана сонда и това я спасило от удавяне. 25-годишен работник успял да извади момичето.

Думи на кметът Георги Иванов определят друга публикация във вестника – „Да е ясно! Никой няма да си изхвърля боклука в Хасково.“ Няма постановление на МС за депонирането на отпадъка на други 12 общини край Гарваново, стана ясно на заседанието на ОбС, пише още в публикацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button