Преса

Преглед на печата – 24 юни

ПресаМутанта арестуван в Испания? – голямото заглавие от първа страница на Новинар юг днес. Хасковлията бил закопчан в Малага за канал за крадени коли към България, ползвал документите на брат си. През 2004 година Емил Русев-Мутанта получи 10 месеца затвор от Хасковския районен съд за напускане на страната с чужд паспорт, за пребиваване незаконно зад граница и за кражба на автомобил в България, припомня вестникът.

„Вулкан“ спира пещите в началото на август, съобщава следващата публикация.

Два от най-големите заводи за производство на цимент у нас – димитровградският „Вулкан“ и „Девня цимент“, ще спрат временно производствата си и ще съкратят работници. Според представители на компанията принудителните действия са в резултат на въздействието на световната финансова криза и са насочени към оптимизиране на разходите и складовите наличности.

Доматите отровни? Кой да ти каже
– темата на втора страница на вестника. Дописката информира, че няма служба, която да следи за качеството на зарзавата по пазарите, всичко е оставено на съвестта на земеделските производители.

И още от заглавията в броя днес: Езиковата в световния Топ 812. Записват кандидат-висшисти на цената на еднопосочен билет. Таксиджия избомби димитровградчанка 43 лева за 8 километра в София. Павел Лилянов върнат предизборно в митницата. Контузия прецака Гришо за „Уимбълдън“.

Шеф на хирургията в свиленградската болница бракониерства
– водещата тема в „Хасковска Марица“ днес. Доктор Наско Вангелов заплашвал служители на ИАРА, отнася глоба.

Фирми за дърва цакат клиенти, съобщава следващата дописка. Нарязани и нацепени дървата се предлагат от 135 до 144 лева за тон. Някои фирми посочват, че имат собствен транспорт, но не казват дали е безплатен.

Съветници не виждат смисъл от интернет в парк– друг акцент от първа страница на вестника. Предложението за купуване на устройства за пускане на безжичен интернет в градския парк в Свиленград отпадна от дневния ред на предстоящото заседание.

Спират тировете при жеги над 35 градуса, напомня публикация на трета страница. Забраната ще е в сила от 13 до 21 часа, като в този интервал от време тировете ще трябва да отбият извън пътните платна, така че да не пречат на движението.

Другите акценти в „Хасковска Марица“: Хасковската търговско-промишлена палата почва проект за общ туризъм с Минерални бани и Пиза. Езиковата изпрати випуск 2009 с отличен. Иван и Андрей от „Сблъсък“ подпомагат сираци в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button