Преса

Преглед на печата – 26 юни

Преса„Симеоновград № 1 по самоубийства“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Мозъчно-съдови болести пратили 1022-ма в гроба през 2008-ма, рак уморил други 739 в областта, е тревожната статистика, публикувана във вестника.

„Всеки втори зарибяван с дрога“, е другото чело от първа страница. Една пета от хасковските гимназисти пробвали наркотици на купон.

„Димитровград: Боклукът ни – през Хасково“, е друга дописка от челната страница на изданието, с адрес Града на младостта. Декларация, в която се изразява несъгласие с решението на Хасковския общински съвет, което забранява движението на сметоизвозващи машини от други общини на територията на областния град, прие вчера местният парламент.

„Сериен убиец затрил петима“
, е водещото от криминалната страница. Пенсионер от Мусачево, двама от Варна и семейство от Димитровград – жертви на Недялко Момата. Съдът върна обвинителния акт.

„Още четирима отпаднаха от елитния прием след 7 клас“, пише  още „Новинар“. Вчера на приемния изпит по математика се явиха 868 кандидати, които решаваха вариант 3 от тестовите задачи, допълва вестникът.

„Атанас Капралов е новият стар директор на театъра в Димитровград“, четем още на новинарските страници. Досегашният театрален шеф се пребори за поста си след конкурс с 6 кандидати.

И „Хасковска Марица“ се спира във водещо заглавие на делото за двойното убийство в Димитровград: „Сериен екзекутор моли да го опишат в книга“, пише изданието. Полиция спаси от линч в съда Недялко Момата, обвинен в разстрел на семейство.

„265 малчугани чакат за детска кухня“, заглавие също от първа страница. Големият наплив на желаещи да вземат храна от кухните се дължи на ниските цени, е допълнението в дописката.

„500 на месец посещават Мезек“
, информира вестникът. По 500 туристи на месец посещават тракийската куполна гробница в Мезек, съобщават за „Марица“ от туристическия център, намиращ се в свиленградското село.

„Късо съединение запали къща в Корен“,
публикацията е водеща за трета страница. 9 пожара за ден в областта регистрират в Областната противопожарна служба.

„Куба“ пропищя от нашествие на кърлежи“
, пише още „Марица“.  Нашествие на кърлежи паникьоса посетителите на парка в квартал „Куба“ под Езиковата гимназия.

„Инсулт и инфаркт погубват хасковлии“ „20 се жалват на месец от стоки менте“, „Ивайловград с една пълна отличничка“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button