Преса

Преглед на печата – 2 юли

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Градушка помля 400 декара тютюн„, челно съобщава вестникът. Ледените зърна унищожиха и една трета от лозята в село Мустрак. Кметът на селото също е потърпевш със завлечени от стихията близо 15 дка тютюн.

2000 губят по хилядарка заради вота“ е другото водещо заглавие. Търговци на неделния пазар вече са преглътнали загубата на 1000 лв. оборот в неделя заради изборите, когато битакът няма да работи. Пазарджиите се утешават с това, че пазар има всяка седмица, докато парламентарните избори са веднъж на 4 години.

Математиката поряза 44 кандидат-гимназисти“ четем в друга публикация. Толкова са слабите оценки на изпита в региона, няма нито една шестица. С около единица е скочила средната оценка по български език и литература. 34-ма са изкарали оценка „отличен“, само двама са с двойки.

Мошеници избомбиха бабичка за втори път“ пише още Новинар Юг. Телефонни измамници успяха да ужилят за втори път 74-годишната пенсионерка Йорданка Аврамова. Майката на криминален репортер се връзва пак след година, въпреки постоянните предупреждения от сина й, който многократно е писал за различните методи на мошениците. Този път жената изтеглила хилядарка от банка и я дала на мнима дознателка.

Флашките на Капитан Андреево падат до 15 юли“ четем още във вестника. „Флашките“ са част от проекта „единен фиш“. Те ще отпаднат за гражданите на Европейския съюз, но ще останат валидни за пътници от трети страни.

Таксиджия с дългове се обеси в лечебница“ – това е водещото заглавие за Хасковска Марица. 60-годишният Ангел Христов оставил предсмъртно писмо. Той се е обесил на дърво във ветеринарната лечебница.

Темата за „флашките“ присъства и на страниците на този вестник но с друг акцент – „Флашките пак блокираха границата„, пише Хасковска Марица. Километрични опашки са се извили на Капитан Андреево заради поредния дефект на фиша.

Вестникът публикува интервю с директора на хасковското МВР комисар Атанас Ненков. Каквото и да се говори за заплатите нямаме отлив на кадри от системата, казва той. Всяко второ престъпление е разкрито, 100 % от убийците са заловени. Осигурихме европейски условия на служителите си, за да премахнем бюрокрацията, казва още комисар Ненков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button