Преса

Преглед на печата – 8 юли

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Гаф на дознател пусна муле с 50 кила дрога“ е челното заглавие във вестника. Разследващ забравя да приложи постановление за привличане като обвиняем на Себахтин Мустафа. Сред дрогата, пренасяна от мъжа, беше открит списък с имената и личните данни на 200 изселници, припомня вестникът. Прокуратурата ще протестира освобождаването на Себахтин Мустафа.

Рейсовете до морето празни“ пише в друга публикация. Автобусите тръгват с по около 10 души. Според превозвачите трябва да има съкращаване на линии, иначе ги чакат фалити.

Полицай шамари и рита 16-годишен“ четем още в Новинар Юг. Сигналът, пред вестника, е подаден от родителите на момчето от село Лозен. Момчето подкарало стария мотоциклет на баща си, но нямало книжка. Засякла го патрулка, но той тръгнал да бяга, защото знаел, че е в нарушение. Двамата полицаи обаче го настигнали. Единият му ударил шамар зад врата, по ухото, после му откъснал обецата и накрая го ритнал в кръста. Родителите не отричат, че синът им е карал без книжка, но не са съгласни униформеният да го бие и ще подадат жалба в полицейското управление в Свиленград.

ГЕРБ мете държавните служби в областта“ е тема на друга дописка. Чистката се налага за да заработи държавната администрация в полза на хората, казва бъдещият депутат Иван Петров. Той и колегите му стартират серия срещи с общинските кметове.

Още едно следизборно заглавие – „ДПС е виновно за резултата на БСП, няма да има оставки„. Тезата е на Емилия Масларова, която единствена от червената листа влиза като депутат от Хасково. Масларова се обяви и за спешна промяна на избирателния закон. Райна Йовчева, която беше мажоритарен кандидат на БСП заявява, че след като си почине ще се върне на работа в областната администрация. Ако новото правителство я уволни, работа за учители по английски има много, казва Йовчева.

Корен разболя лесничеи, подозират военните“ – темата е водеща за Хасковска Марица. Пострадалите са с възпаления и обриви след работа до полигона. Същите симптоми са засечени в Змейово, пише в публикацията.

Мюмюн Искендер на разпит за хероинов списък“ информира в другата си водеща публикация вестникът. Заловеният с 50 кг дрога и списък с имената на изселници, твърди че е изготвил списъка самоинициативно за да го блъсне в очите на общинския лидер на ДПС Мюмюн Искендер. Според вестника Искендер обяснил на полицията, че няма нищо общо с това. И той и заловеното наркомуле твърдят, че не се познават, но разследващите са установили обратното.

Обединяват митницата с данъчните“ пише в друга дописка. Вестникът цитира бъдещия финансов министър в интервю пред национална телевизия. Той каза, че до месец ще има цялостна реформа в сектора и митниците ще бъдат свързани с данъчните служби.

РЗС е на предпоследно място по купуване на гласове“ е заглавието на друга публикация. Доволен съм от изборния резултат, казва водачът на листата за Хасково Иван Стаматов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button