Преса

Преглед на печата – 14 юли

ПресаОтнемат децата на Петко, днес е водещата тема в Новинар юг. Според лекари 5-годишният му син, който падна от четвъртия етаж, вече е добре. Момченцето е настанено в ОАРИЛ на хасковската болница. Бащата сам се грижел за трите си деца. От отдел „Закрила на детето“ в Димитровград казват, че има вероятност да отнемат родителските права на Петко и майката Нина.

Общините: Хванете ни за боклука! – голямото заглавие от първа страница на вестника. Димитровград иска 500 000 лева от екоминистерството, за да си вози битовите отпадъци в Гарваново. „Бойко да ни е на помощ“-това се молят всички общини от региона, които трябва да возят след 16 юли битовите си отпадъци до сметищата в Хасково и Харманли.

Без флашки откъм Турция от утре, съобщава публикация на трета страница. Системата за преминаване на българо-турската граница с така наречените флашки отпада утре за всички граждани на Европейския съюз, влизащи в България. Отпада и изискването за плащане на винетни такси на границата.

Фирми доят държавата с болнични, погват ги – друг акцент от Новинар юг днес. Фирми назначават фиктивно хора на трудови договори, които след това излизат веднага в болнични и така доят държавата. Заради тези и други подобни случаи НАП и НОИ започват съвместни ревизии на некоректни осигурители.

Баба си подпали къщата, 3 спасени, информира следващата дописка. Пожар изпепели вчера къща с двор, навес и стопански постройки в село Гарваново.

И още от заглавията в броя днес: Доматите нагоре с 30 стотинки. Почетните хасковлии на видно място в кметството. Парламентарните цапали най-много с плакати. Без местни с шефски места в групата на ГЕРБ, засега.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button