Преса

Преглед на печата – 21 юли

Вестниците в ХасковоБулевард Хасково – Димитровград, е челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Проектът предвижда изграждане на локални платна, чрез които да се осигури достъп и до по-задни терени. Идеята е коментирана от ръководствата на градските управи. Това обявиха вчера кметът на Хасково Георги Иванов и бившият председател на димитровградския местен парламент и настоящ депутат от ГЕРБ Иво Димов.

Кризата връща 122-ма от чужбина в клас – темата на водещата публикация. Регионалният инспекторат легализира дипломите на завършилите 7 клас в странство, по-големите бият път до София. Най-често се връщат семейства от САЩ, Великобритания, Испания, Гърция и Турция.

Бюджетът на община Хасково – на червено – друг акцент от първа страница на вестника. Причината не е в несъбирането на приходите, а в липсата на външно финансиране за много от обектите.

11-метров кръст в Чал тепе събира хората от три села
, информира следващата дописка. Архиерейският наместник отец Антоний и отец Златко осветиха вчера християнския символ край Горно Сираково.

Другите акценти в броя днес: Марадона и родата му правят меле на сватба. Свиленград сключва договор с полицията. Съветниците от ГЕРБ с места в комисиите на Общински съвет-Хасково.

Фуат Гювен дава работа на ексдепутата Илчев, челно съобщава „Хасковска Марица“. Георги Димитров от „Атака“ ще покорява Европа с нови китари, доктор Ясен Янев от НДСВ се връща в здравеопазването.

Кметът на Гарваново ме удари с юмрук, твърди 23 – годишна жена, цитирана от вестника във водещата публикация. Галина Димова, майка й и сестра й извадили медицинско от съдебния лекар. Не съм нападал жена, дори аз извиках полиция, отговаря кметът на селото Иван Каранейчев.

Дават РИОСВ на ДАНС и прокуратурата, е озаглавена друга дописка на първа страница. РИОСВ Хасково одобрява оценки за въздействие върху околната среда и оценки за съвместимост на ветрогенератори и соларни паркове в Източни Родопи при очевидното наличие на необективни и грешни заключения, твърди екоорганизацията „Зелени Балкани“.

И още от заглавията в „Хасковска Марица“: Ревизоро не бил говорил с Бойко за митниците. Свети пророк Илия бе почетен в две села. Ходим на кино в Стара Загора. БЧК дава по 6 килограма ориз и захар на социално слаби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button