Преса

Преглед на печата – 3 август

Вестниците в Хасково„Къщите на Етем пред разпадане“, съобщава във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. 650 лв. струваше квадратен метър застроена площ на финансираните от държавата домове в Калугерово, допълва вестникът.

„Разследван полицай се самоуби“, е другото чело от първа страница. Христо Пачеманов беше с твърд характер, вътрешната проверка го тормозеше, споделят пред изданието колеги на прострелялия се.

„300 тона дини се пекат на борсата в Любимец“, е водещата информация от втора страница. Износът се изчерпва с един тир седмично до Румъния, е допълнението в дописката.

„Окончателно: падна паралелка в Механото“, пише още „Новинар“. В нея не е бил попълнен минимумът от 18 ученици. Децата, които са предпочели компютърната специалност, ще бъдат прехвърлени в други паралелки, където има още свободни места.

„Данъчните събраха 71 бона с есемеси“, четем на новинарските страници. Над 71 000 лева е резултатът в региона от кампанията „Телефонно обаждане или SMS“, която започна Националната агенция за приходите срещу фирми с доказани данъчни и осигурителни задължения.

„Стамболово ще прави топлинна и ел.енергия“, е друго от заглавията в броя. На провелата се в края на миналата седмица сесия на местния парламент бе взето решение за участие на общината в публично-частно партньорство, свързано с проект за когенерационен блок за производство на топлинна и електрическа енергия.

„Човек на Милен Велчев в ареста за подкуп“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Съпругът на хасковска банкерка – Иван Иванов, заловен с белязани 200 лв. в джоба, допълва вестникът.

„Депутатска битка за апартамента на Стаматов“, пише още изданието. Стари и нови избраници точат зъби за ведомственото жилище, известно с луксозния си ремонт.

„Лидерска битка в ДПС“, четем в днешния брой. Затихналите по вота интриги отново тресат Движението. Мюмюн Искендер се готви за областен лидер, близките му съратници вече агитират актива по места, цитира „Марица“ запознати с делата в партията на Доган.

„Спасяват бебе, задавено с ябълка“, също дописка от първа страница. Момче на годинка и четири месеца е глътнало накриво парче ябълка. Има вероятност парчето да е попаднало в белия дроб, поради което малчуганът е препратен в болницата в Пловдив.

„Мъж гледа канабис с помощи“, е статията с адрес Ивайловград. Местен жител използвал пари от програмата за стимулиране на младите земеделски стопани, за да отгледа нива с канабис на българо-гръцката граница.

„Димитровград изпраща 20 бездимни кучета в чужбина“, „Европари увеличават бюджета на Стамболово“, „Свиленград се държи въпреки кризата“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button