Преса

Преглед на печата – 7 август

Преса„Народът спря да пере“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Единствената тепавица в Хасково с три пъти по-малко оборот от лани.

Пиян шофьор уби 18-годишна“, е другото чело от първа страница. Управляваният от него Опел се нанизва в парапет, обръща се в реката в центъра на Книжовник. Шофьорът с 1.6 промила, арестуват го.

Йерусалимово 20 дни на сухо заради мързеливи помпиери“, също дописка от челната страница. Хората в любимешкото село са по цял ден на полето в най-големите жеги и когато се приберат вечерта, няма с какво да се измият, жалва се пред вестника местният жител Стайко Стайков. Подозренията на хората са, че помпиерите, които отговарят за водата, не ходят редовно на работа.

Надникът на строителите падна с 20 процента“ пише още „Новинар“. Майсторите вземат по 50 лв., общите работници – наполовина.

„ГЕРБ номинира трима за заместник-областни“
, четем още в броя. Това са Румяна Въчева, която е заместник-председател на хасковската структура на партията, бизнесдамата от Харманли Наталия Пачеманова и Николай Нанев, който има бизнес в областта на IT технологиите.

Земеделци затапиха река с бентове, рибата измря“, информацията е с  адрес Царева поляна. От Басейнова дирекция и ИАРА – Хасково са извършили проверка и са направили предписание реката да бъде отпушена. Ако това не бъде направено, глобата може да стигне 10 000 лв.

Главният експерт на Софийската общинска банка в ареста за наркоафера“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Йордан Мисалев е задържан по аферата с 44 кг хашиш, който бе задържан от митничарите на Капитан Андреево преди дни.

Домакиня се задуши с белина“, друга дописка от първа страница на вестника. Жената е приета в Спешно отделение на МБАЛ след внезапно задушаване с пари от белина и кислин. В момента е под лекарско наблюдение.

„Цех фантом трови Ямача“, заглавието е челно за втора страница. Нарочно крият замърсителя на реката, твърдят пред изданието хората от ул. „Балатон“.

Анализ на боклука разкрива интересите на хасковлии“, четем още на новинарските страници. Посетителски център, който ще дава информация за всичко, касаещо разширението на депото за битови отпадъци край Гарваново, бе открит вчера в Бизнесцентър 2.

Вестникът цитира и представители на 11 неправителствени организации, работещи в социалната и образователната сфера, които заявяват: Масларова е вредна за реформите“. Те настояват хасковската депутатка да бъде отстранена от председателското място на социалната комисия в парламента.

Рок-концерт на границата“, Конфискуват дрехи-менте от бус“ и един граждански апел: Докторите да казват, когато отиват на море“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rus
rus
07.08.2009 20:00 20:00

тия от РИООСВ ли не знаят за цеховете покрай реката откъм Болярово, айде де! Ама ги търпим – прост народ, слаба държава!!!

Back to top button