Преса

Преглед на печата – 10 август

Преса„Въздух вместо вода плащат в Гарваново“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. За 3 дни в селото пускат 80 кубика – колкото побира големият плувен басейн в Баните, допълва вестникът.

„Боксер нахапа дете“, е другото чело от първа страница. Кучето налетяло на 8-годишната Александра, докато си играела пред блока в Хасково. Евтанизират го.

„Конфискуват жребци и кобили заради дългове“
, е дописката с адрес Свиленград. Конефермата в село Студена с 4600 лв. наем за мери и пасища на община Свиленград.

„Оправдаха Ванчев и следовател Петров“
, е водещата информация от криминалната страница. В подзаглавието е цитиран Висшият съдебен съвет: разследването на смъртта на Ради Стайков от Любимец не е опорочено. Предложението за наказание и препоръките на инспектората не се приемат.

„19 паралелки по-малко в областта“, пише още „Новинар“. Причината за закриването са непопълнените минимални бройки от 18 деца.

„В Димитровград стартира кампания за кръводаряване“, четем още на новинарските страници. Тя е в рамките на националната инициатива „Дарявам днес, за да ми помогнат утре“.

„Камион уби мъж, шофьорът избяга“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Водач скача в движение заради блокирали спирачки на товарен автомобил „Прага“, допълва изданието.

„Антон от Хасково води националния тим по информатика“
, също дописка от челната страница. Първият национален отбор на България, който ще ни представя на световната олимпиада по информатика, е с водач Антон Атанасов – възпитаник на хасковската Природоматематическа гимназия.

„Собственици заградиха нива, превърната в път“, информация с адрес Симеоновград. Собственици на частен имот в Симеоновград, през който в момента преминава заобиколният път заради ремонт на главния – ул. „Съединение“, си го заградиха в петък следобед.

„Тръба остави 3 квартала на сухо“
, челно заглавие от втора страница.  Заради аварията спират движението до Градската градина.

„Спрягат Атанас Чавдаров за шеф на митницата“
, четем още в броя. Бившият данъчен шеф може да поеме ръководството на митница – Свиленград, след като ведомството бе поверено на Ваньо Танов – това, според „Марица“, се говори в граничния град.

„Рокери се събират край Хухла“, „280 абитуриенти на поправка“, „Вдигат насипи срещу гонки“, дописка от Свиленград – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button