Преса

Преглед на печата – 11 август

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Аргати пребиват стопанин, умира на пътя„, челното заглавие във вестника. Нурхан Юсеин се прибрал окървавен, преоблякъл се и излязъл. Между селата Богомил и Браница го сгазила кола, шофьорът избягал.

БСП и ДПС гаранти в далавера за 2 млн.евро“ е другата водеща тема. Тогавашната зам.-министърка проф. Светла Бъчварова осъществява пробива на заменката на скъпия парцел срещу камънаци за 23 бона.

Горящ тир с хартия заприщи Е-80“ четем в друга публикация. 23-тонен тир, натоварен с бали отпадъчна хартия, изгоря напълно на международния път Е-80 и блокира движението към турската граница. Пострадали при инцидента няма.

Новинар Юг пише още „Стотици се потят в Социалното за топло„. Стотици хора, подали молби за получаване на целева помощ за отопление, се редят с дни за получаване на съответните заповеди. Постъпилите молби са с 1739 повече в сравнение с миналата година. Във вестника четем още – Крадци строшиха ръката на полицай, Закопчаха двама за обир в кафене, Спипаха пласьор на дрога в Харманли, Задържаха 20 кг злато.

Вик резна редовни абонати заради борчлии“ темата е водеща за вестник Хасковска Марица. Водоподаването на една от улиците в с. Узунджово е спряно заради неплатени сметки на нередовни абонати. На същата улица обаче живеят и хора, които са се издължили. Част от коректните платци ще заведат дела срещу водното дружество.

Убиха ексхибиционист“ под това заглавие вестника пише за случая с Нурхан Юсеин, който бе намерен мъртъв на пътя между селата Браница и Богомил. Мъжът е бил прегазен от кола, чийто шофьор се издирва. Преди това обаче е бил пребит от двама мъже от Браница. Жертвата плашил жените на двамата, затова те го пребили до смърт, пише в дописката.

Масово търсят кредити за почивка на море“ е тема на друга публикация. През последните два месеца хора масово вземат кредити, за да отидат на почивка. Подобна постъпка е доста рискова, смятат от небанкови финансови институции.

30 деца заложници на 3 училища заради пари“ е заглавието на голямата тема в Хасковска Марица. Неизпълнимо обещание за безплатен рейс гони ученици от средищното школо в Конуш. Със сътресения и размествания в последната минута идва 15 септември в селата. Вестникът пише още – Магистрала „Марица“ готова да 3 години, Гастарбайтерите пак тръгнаха към Европа, Пожар погълна 200 дка гора и тир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button