Преса

Преглед на печата – 12 август

Преса„Само 2 лекарки в неврологията“, пише във водещото се заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Според сайта на хасковската болница, в тежкото отделение работят 8 медици, допълва вестникът.

„Честен полицай закопча пети път шофьор рушветчия“, е информацията, придружена със снимка. Преди да предложи 15 лв., водачът предупреден да не се пробва. Сгафилият: Оставям си 2 лв. за кафе, другите ви ги давам, е допълнението в дописката.

„Вересии за 4 бона висят в магазини“
, също заглавие от челната страница. Проверка на вестника установява, че положението с пенсионерите е най-тежко. Болшинството чакат преоценения хляб от 65 стотинки, с който хранят животните.

„Унищожиха пратка опасни проходилки“, четем още на новинарските страници. Пратка опасни за децата проходилки, достигнали до търговската мрежа на областния град, са унищожили преди дни инспектори от Комисията за защитна на потребителите.

„603-ма ще се потят на поправителни матури“
, е водещото от втора страница. Толкова са зрелостниците, които ще се явят за повишаване на оценката, част от тях не са завършили преди година.

„Изчезна дъщерята на ексшефа на ИАРА“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „14-годишната Маринела Иванова в неизвестност от 3 дни“ и „Девойката оставила бележка, иска да не я търсят“.

„Искат сметка от Шопов за дълговете“, информация също от първа страница. Хасковската болница е сред петте областни лечебници с най-много натрупани дългове, цитира вестникът Здравното министерство и допълва, че през последните 4 години фактът е бил упорито отричан от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Димитър Шопов.

„Производители бойкотират консервните фабрики“, пише още „Марица“. По лев за килограм на дребно се търгуват в момента корнишоните край най-големия масив между Хасково и Конуш.

„3 болници разкатават дизайнер с кървяща рана“, статията е челна за втора страница. След ходене по мъките спасяват младия димитровградчанин Боян Бонев в хасковска специализирана болница за активно лечение.

„Трима директори спасяват постовете си“
, е водещото от трета страница. Това са шефът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев, директорът на РИОСВ Димитър Илиев и началникът на НАП – Хасково Илчо Илчев. И тримата са безспорни специалисти в своите области, а имената им никога не са били забърквани в скандали, твърдят пред вестника източници, близки до управляващите.

„Син изостави майка си демонстративно“
, пише днес димитровградският седмичник „Тракия“. Зли песове лишават от домашен помощник 86-годишната Тона Стефанова.

И още едно заглавие от „Тракия“: „Издръжката на малчуган в забавачката удари 1300 лв.“. Месечните такси едва покриват сумата наполовина, държавата поема само заплатите на персонала, допълва седмичникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button