Преса

Преглед на печата – 14 август

Преса„Умишлено пресушават язовир „Гарваново“?“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Заради предстоящата рокада в „Напоителни системи“ е, смятат местните. Причината е в авариите, обяснява водният шеф Азиз Шакир, е допълнението към заглавието.

„Таксиджия спаси баба от измамници“, е другото чело от първа страница. Пенсионерката от село Сладун праща по Златомир Митрев 1150 лв. за Търново, той се усеща и отива в полицията. Мошеник го плаши.

„Кризата угаси казаните“, е заглавието също от водещата страница, придружено със снимка. Въпреки богатата на джанки година, опашки пред казаните за варене на ракия няма, установява репортерска проверка.

„5 литра кръв се преливат ежедневно в региона“, четем още на новинарските страници. От Кръвния център уточняват пред вестника, че ежедневно се правят средно по 15 заявки от болничните заведения.

„Езиковата пести топло с дограма за 350 бона“
, статията е челна за втора страница. Над 3 милиона дадени за училищни ремонти в общината през последните 8 месеца.

На четвърта страница изданието публикува интервю с хасковския депутат от ГЕРБ Иван Петров, който казва: „Заплатите на полицаите да догонят тези в ДАНС“. Татяна Дончева се прави на оракул, но прогнозите й няма да се сбъднат, смята депутатът.

„Незаконни жижни тровят въздуха, прокуратурата пас“
, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Площадката за дървени въглища край Златоустово продължава да работи, е допълнението в информацията.

„460 двойки минават под венчило за година в Хасково“, съобщава „Марица“. Няма драстичен спад или увеличение на желаещите да се врекат във вечна вярност.

„Ваня Костова пее химна на Хасково“, също дописка от първа страница на вестника. Новата песен на Хасково ще бъде изпълнена за първи път на празника на града – 8 септември, от известната певица. Текстът е на Ели Видева и Петър Василев, които спечелила конкурса, обявен миналата година. Музиката е на Стефан Диомов.

„Чудодейна икона бие грешници в Свирачи“, още едно заглавие от челната страница с адрес Ивайловград. 150-годишен ритуал с чудодейна икона ще бъде изпълнен на утрешния празник Успение Богородично в църквата „Свети Димитър“ в ивайловградското село.

„2,8 млн. лв. борчът на болницата“, четем още в броя. Задълженията на лечебното заведение се оказаха с 800 000 лв. повече от обявените от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Димитър Шопов 2 млн. лв., допълва изданието.

„Строителите излизат от клас до 1 септември“, „Сметища в Стамболово стават гори по проект“, „Небрежност подпали 3 горски пожара“, информация от Тополовград – всичко това четете в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button